Masseslagsmål bryder ud på iPhone-fabrik
2000 ansatte på fabrik i Taiwan ryger i totterne på hinanden, og flere tusinde politifolk må skille dem.

Et kæmpeslagsmål brød natten til mandag ud mellem medarbejderne på en fabrik i Taiwan, der fremstiller komponenter til Apples nye telefon iPhone 5.

Det oplyser farbrikkens ejer, Foxconn Technology Group.

Virksomheden hævder, at slagsmålet ikke har noget at gøre med arbejdsforholdene på den store fabrik, hvor 79.000 mennesker er ansat.

40 mennesker er kvæstet under det gigantiske slagsmål på fabrikken Taiyuan, og adskillige er anholdt.

Omkring 2000 mennesker var involveret i slagsmålet.

Tumulterne opstod i nogle sovesale ved fabrikken. Nævekampene begyndte klokken 23 søndag aften, og først klokken tre natten til mandag lykkedes det politiet at få stoppet de sidste slagsmål.

- Årsagen til denne strid er ved at blive efterforsket af de lokale myndigheder, og vi arbejder tæt sammen med dem i denne proces, men det forekommer ikke at have relation til arbejdsforholdene, erklærer Foxconn.

Det kinesiske nyhedsbureau Xinhua citerer myndighederne i Taiyuan for, at 5000 politifolk blev sendt til fabrikken for at stoppe urolighederne.

Foxconn er verdens største producent af elektronisk udstyr, og alene i Kina har selskabet en million ansatte.

Foxconn har tidligere været kritiseret for arbejdsforholdene på dets fabrikker. Størst opmærksomhed fik selskabet, da arbejderne på en af de store kinesiske fabrikker begik selvmord i et opsigtvækkende tempo.

Presset af Apple og andre store it-selskaber, der får produceret udstyr på de kinesiske fabrikker, har Foxconn lovet bod og bedring.

/ritzau/Reuters