Mandagens obligationer: Uændret efter en stille dag

Der var fred og stilstand på det danske obligationsmarked mandag. Formiddagen bød på et yderst beskedent rentefald efter yderligere rentefald i de amerikanske statspapirer efter dansk børslukketid fredag. Til gengæld holder det amerikanske marked lukket mandag og påvirker derfor ikke det europæiske marked.

Den toneangivende, tiårige danske statsobligation, 3-21'eren, lukker mandag med en rente på 1,10 pct., eller 1 basispoint mere end ved åbningen, og 2 højere end fredag ved lukketid.

Den amerikanske centralbankchef Ben Bernankes tale på det finansielle topmøde i Jackson Hole fredag gav intet nyt til investorerne ud over, at Fed holder døren åben for, at der kan komme en tredje runde af kvantitative lempelser.

Indeværende uge bliver præget af det politiske spilfægteri og forhandlinger om en løsningsmodel for den europæiske gældskrise i ugens første dage, hvor en række møder mellem de politiske ledere i Frankrig, Tyskland og Italien skal prøve at skabe enighed om vejen frem. Torsdag mødes så den pengepolitiske komite i Den Europæiske Centralbank, og rentemødet ses som den første test på, om centralbankchef Mario Draghi kan indfri de høje forventninger, han selv har lagt op til gennem løftet om, at ECB gør, hvad der skal til for at bevare Euroen.

Fredag kommer den vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport som afslutning på en uge spækket med vigtige nøgletal.

Tirsdag lancerer Nationalbanken den kommende toneangivende danske statsobligation. Statsobligationen er et stående lån og har udløb 15. november 2023 og har en pålydende rente på 1,5 pct. Den nye obligation afløser 3 pct. stående lån 2021 i den primære lånevifte, men den "gamle 3 pct. 2021 fortsætter indtil videre som 10-årigt benchmarkpapir. Det skyldes ønsket om først at opbygge en vis volumen og dermed likviditet i papiret, før status som toneangivende obligation opnås.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.