Mand mistænkt for at bedrage kvinder er udleveret fra Tyskland
En 48-årig mand er mistænkt for omfattende bedrageri, dokumentfalsk og tyverier. Han er varetægtsfængslet i fire uger. Foto: Pressefoto Rigspolitiet/Free
Efter at have været anholdt i knap halvanden måned i Hamburg er 48-årig mand blevet fængslet i Danmark.

En 48-årig mand er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter at han er blevet udleveret fra Tyskland.

Det fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Peter Reisz.

Manden har tidligere været efterlyst af politiet for omfattende bedrageri. I slutningen af oktober blev han anholdt i Hamburg.

Knap halvanden måned efter blev han tirsdag udleveret til dansk politi ved den dansk-tyske grænse i Jylland, hvor han blev anholdt klokken 10.31.

Onsdag blev han så fremstillet i grundlovsforhør. Her blev han varetægtsfængslet frem til 9. januar på baggrund af fem af politiets sigtelser, som han alle har erkendt.

Politiet mistænker ham for omfattende bedrageri, dokumentfalsk og tyverier. Indtil videre er der rejst 37 sigtelser mod manden.

Hans ofre har hovedsageligt været kvinder, som han er kommet i kontakt med gennem netdating, sociale medier eller ude i byen ifølge politiet.

- Så har han været god til at charme sig ind. Nogle er han blevet kæreste med, andre har han haft et bekendtskabsforhold til, siger Peter Reisz og fortsætter:

- Og så har han via det misbrugt deres identitet til enten at optage lån, leje biler eller andet.

Manden skal blandt andet have brugt sine ofres NemID eller andre personlige oplysninger til eksempelvis at oprette bankkonti og købe varer ind.

I sommer anmeldte en kvinde, at hun var blevet udsat for bedrageri og tyveri til en værdi af en kvart million kroner.

En anden kvinde har anmeldt, at hun var udsat for identitetstyveri, efter at hun mødte den 48-årige mand på datingappen Tinder.

Hun havde inviteret ham ind i sit hjem, hvor hun efterfølgende kunne hun konstatere, at der var oprettet flere bankkonti i hendes navn.

Der var også blevet købt flere mobiltelefoner og oprettet abonnementer i hendes navn.

/ritzau/