Magnussen afslører: McLaren havde lovet mig et sæde

Kevin Magnussen var sikker på, han skulle køre Formel 1 i 2015, men han blev snydt af Jenson Button.
Kevin Magnussen fortæller nu sin version af, hvorfor han ikke fik et sæde i en af McLarens biler i 2015-sæsonen.
Kevin Magnussen fortæller nu sin version af, hvorfor han ikke fik et sæde i en af McLarens biler i 2015-sæsonen. Foto: Colourbox/free

I 2014 kørte Kevin Magnussen en fuld Formel 1-sæson for McLaren, og han så frem mod julen det år med visheden om, at han i den kommende sæson skulle blive siddende - blot med Fernando Alonso som teamkammerat i stedet for Jenson Button.

- Jeg fik at vide, at det var mit sæde. At jeg ikke behøvede at bekymre mig, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Det skete mod slutningen af 2014-sæsonen, for ifølge Magnussen var Jenson Button fast besluttet på at stoppe karrieren.

- Jenson havde også hængt billeder fra hele sin karriere i sit kørerrum. Han havde en hjelm klar, hvor der stod farvel på, lyder det fra Kevin Magnussen.

- Altså, han havde smidt det hele og kastet håndklædet i ringen og kørte bare med sit hjerte. Kørte for at have det sjovt og nyde de to sidste løb.

Netop i de to sidste løb i sæsonen kørte Jenson Button flot, mens Magnussen kørte skidt. Og det bebrejder han sig selv for.

- Jeg tog nogle dumme valg med setuppet og med strategien, som gjorde, at jeg tabte rigtig meget. Jeg satsede med setuppet, fordi jeg rigtig gerne ville slå ham (Button) i tidstagningerne og vise, jeg var hurtigere, forklarer den danske racerkører.

Det hele endte som bekendt med, at Jenson Button forlængede aftalen med McLaren. Han blev teamkammerat med Fernando Alonso, mens Kevin Magnusen blev degraderet til en rolle som reservekører.

McLaren-bilen i 2015 var dog en katastrofe, og uroen har ulmet på holdet, hvor både Button og Alonso ved flere lejligheder har luftet frustrationerne over en bil, som har været blandt de dårligste i feltet.

Alligevel fortsætter de to kørere også i 2016, hvor Kevin Magnussens tid hos McLaren er forbi. Danskeren er fortsat på jagt efter en kontrakt hos et nyt team - givetvis uden for Formel 1, da de fleste hold har kørerbesætningen klar.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.