Libanons politi skyder med vand og tåregas ved USA-ambassade

Vreden over USA's anerkendelse af Jerusalem som hovedstad fortsætter med sammenstød i både Beirut og Jakarta.
Libanesiske sikkerhedsstyrker skyder søndag med vandkanoner og tåregas mod demonstranter nær USA's ambassade i det nordlige Beirut. De protesterer mod USA's beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.
Libanesiske sikkerhedsstyrker skyder søndag med vandkanoner og tåregas mod demonstranter nær USA's ambassade i det nordlige Beirut. De protesterer mod USA's beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Foto: Anwar Amro/AFP

Libanesiske sikkerhedsstyrker skyder søndag med vandkanoner og tåregas mod demonstranter nær USA's ambassade i det nordlige Beirut.

Demonstranterne er vrede over USA's nylige beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Nogle af demonstranterne bærer palæstinensiske flag, der er tændt bål i gaden og nogle kaster genstande efter sikkerhedsstyrkerne. Det fremgår ifølge nyhedsbureauet Reuters af tv-billeder fra stedet.

Politiet har afspærret en større vej, der fører hen til den amerikanske ambassade, der ligger i kvarteret Awkar.

Da præsident Donald Trump onsdag fra Det Hvide Hus meddelte, at USA vil anerkende Jerusalem som hovedstad og flytte sin ambassade til byen, var reaktionen fra mange lande i verden bekymring, vrede og frustrationer.

Det skyldes, at Jerusalem ifølge en international plan skal være hovedstad for både israelere og palæstinensere i en tostatsløsning.

Israel har besat Østjerusalem, og israelerne har siden 1980 i praksis annekteret den østlige del af byen, hvilket FN's Sikkerhedsråd har fordømt flere gange.

Også i Indonesien er der omfattende demonstrationer ved USA's ambassade i hovedstaden. Omkring 10.000 mennesker deltager ifølge nyhedsbureauet AP.

Indonesien er det land i verden, hvor der bor flest muslimer. Demonstranterne i Jakarta kræver, at "USA's ambassade skal forlade al-Quds (Jerusalem, red.)".

USA har endnu ikke bygget en ambassade i Jerusalem. Foreløbigt er der tale om en plan.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.