Letland vinder og dækker op til VM-gyser mod Danmark
Tyskland og Letland åbnede lørdagens VM-program i Herning i en kamp, der havde stor betydning for Danmarks chance for at nå videre til kvartfinalen. Her er det tyske Frederik Tiffels i hvidt og sort og Letlands Rihards Bukarts i nærkamp. Foto: David W Cerny/Reuters
Tyskland kæmpede bravt, men tabte til Letland, der nu er klar til en duel om en kvartfinalebillet mod Danmark.

En tysk sejr over Letland i lørdagens første VM-ishockeykamp i Herning havde virkelig lunet for danskerne, der jagter en plads i kvartfinalen.

Sådan gik det ikke. Letterne vandt 3-1 i en rigtig herrefight, hvor begge mandskaber arbejdede hårdt for sagen.

Og dermed er der lagt op til en direkte duel om en plads i kvartfinalen tirsdag aften, når Danmark møder Letland.

Senere lørdag skal danskerne i aktion mod bundholdet Sydkorea. Uanset resultatet af den kamp, ligner det en dansk-lettisk duel om en plads i kvartfinalen.

Hvis Danmark som ventet slår Sydkorea, så har danskerne 11 point og kun kampen mod Letland tilbage i gruppespillet. Letterne har ni point og mangler Canada og Danmark.

Og uanset resultatet mod Canada, vil letterne altså gå forbi Danmark med en sejr i ordinær tid tirsdag i Boxen.

Teoretisk kan Finland også trække sorteper og åbne for kvartfinalepladser til både Danmark og Letland, men finnerne mangler blandt andre tyskerne og ventes ikke at komme i problemer med at komme videre.

Omvendt så har Jan Karlssons tropper stadig det hele i egne hænder.

Nogen nem opgave får danskerne dog ikke tirsdag. Letterne er hurtige på skøjterne, og de kæmper bravt. Og spiller som en enhed.

Mod tyskerne gav det pote i slutningen af anden periode, da Ronalds Kenins gjorde det til 1-0 efter et aldeles fremragende lettisk angreb.

Bare 15 sekunder inde i tredje periode blev det 2-0 ved Guntis Galvins, og det bliver også 3-0, inden Tyskland fik reduceret.

Og det bliver ikke kun på isen, danskerne får god modstand. Der er mange letter i Herning, og selv om de selvsagt kommer i undertal på lægterne i kampen mod Danmark, så skal de nok sørge for god støtte til deres helte.

Kampen mellem Letland og Danmark spilles tirsdag klokken 20.15 som den sidste kamp i det indledende gruppespil.

/ritzau/