LA's vælgere holder ved trods regeringstumult
Liberal Alliance ligger stabilt i ny måling fra Voxmeter. Det glæder politisk ordfører Christina Egelund (LA). Foto: Jens Astrup/arkiv/Scanpix
Ballade om skattelettelser og finansloven har tilsyneladende ikke rokket vælgeropbakning til Liberal Alliance.

Måske er vælgerne ude at købe julegaver og har slet ikke opdaget noget.

Eller måske lader de bare ikke deres politiske valg påvirke af, at et regeringsparti åbent truer med ikke at stemme for den finanslov, det selv har været med til at indgå.

Uanset forklaringen så viser en ny meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau i den forgangne uge, stabil vælgeropbakning til regeringspartiet Liberal Alliance.

Målingen, der er foretaget i ugen efter, at regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om statens budget for næste år, tyder altså ikke umiddelbart på, at vælgerne hverken straffer eller belønner LA for den seneste tids politiske tumult.

- Jeg er rigtig glad for den her måling. Jeg er glad for, at vi ligger stabilt, siger politisk ordfører Christina Egelund (LA).

5,8 procent af de 1019 adspurgte vælgere i målingen svarer, at de ville stemme på Liberal Alliance, hvis der var folketingsvalg i morgen. Det er helt uændret sammenlignet med en lignende måling foretaget en uge tidligere.

Heller ikke for de øvrige partier er der de store ændringer at spore, hvis man sammenligner med situationen før, finanslovsaftalen blev indgået. Og før Liberal Alliance truede med at stemme imod.

Det betyder også, at der fortsat er et komfortabelt flertal til de partier, der vil gøre Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, til statsminister. Rød blok høster tilsammen 50,2 procent af stemmerne mod blå bloks 49,6.

Målt i mandater er stillingen 90-85 i rød favør. Og uroen i den borgerlige lejr hjælper ikke på det, erkender Christina Egelund.

- Jeg tror ikke, at danskerne kvitterer for proces, men mere for politiske resultater. Det er også derfor, at vi i LA er mest optaget af at opnå politiske resultater, siger hun.

Den statistiske usikkerhed er 3,1 procentpoint for opgørelsen på blokke. For Liberal Alliance som parti er usikkerheden 1,4 procentpoint. Ved valget i 2015 fik LA 7,5 procent af stemmerne. Men partiet har ikke ligget så højt hos Voxmeter siden august.

/ritzau/