Kranførere hiver borgmester i retten for krænkelser
Jacob Bundsgaard (S) mødte ikke frem til sag om ærekrænkelser. Foto: Mads Claus Rasmussen og Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)
Aarhus Kommunes socialdemokratiske borgmester Jacob Bundsgaard var ikke til stede ved retssag om ærekrænkelser.

Tre tidligere kranførere kræver erstatning af Aarhus Kommunes borgmester Jacob Bundsgaard (S) og byrådsmedlem Gert Bjerregaard (V) for udtalelser på et byrådsmøde 7. oktober 2015. De mener udtalelserne er ærekrænkende.

Således sagsøgte kranførerne Keld Sørensen, Kai Villadsen og Frants Birger Rasmussen borgmesteren og byrådsmedlemmet i 2016 - og den sag ramte Retten i Aarhus mandag, skriver Aarhus Stiftstidende.

Ved byrådsmødet i oktober 2015 blev der ifølge kranførernes advokat, Bjarne Overmark, fremsat beskyldninger der var grove og udokumenterede. Og af en karakter, som er ærekrænkende og fornærmende.

Advokaten kræver derfor, at de to politikere tilsammen betaler en godtgørelse på 25.000 kroner til hver af de tre kranførere.

Sendte advokaten ...

Men hverken Jacob Bundsgaard eller Gert Bjerregaard fandt mandag vej til retten. I stedet mødte de to politikeres advokat frem, og stod på mål for beskyldningerne som indeholder påstande om illoyalitet og mobning af kolleger.

Men i en skriftlig erklæring afviser 26 kranførere, at de er blevet truet, chikaneret eller mobbet, skriver Aarhus Stiftstidende.

De tre kranførere var alle i vidneskranken og afviste ligeledes mobning.

Omvendt afviste Jacob Bundsgaards og Gert Bjerregaards advokat, at de to politikere havde sagt noget strafbart i byrådssalen i oktober 2015:

- At sige, at nogle har været illoyale og har mobbet andre, er ikke så grove udtalelser, at de er omfattet af straffeloven, sagde advokat Poul Gade i følge avisen og mente, at der er vide rammer for, hvad der kan siges i en byrådssal.

Advokaten mener i øvrigt at politikernes ytringer er fremsat i god tro og på baggrund af oplysninger fra havnens ledelse.

Der afsiges dom i sagen 11. juni.