Konservativt koryfæ forlader partiet i protest

Viggo Fischer, der i mange år var fremtrædende K-politiker, melder sig ud i protest mod udlændingestramninger.
Viggo Fischer melder sig ud af De Konservative i protest mod især udlændingepolitikken. (Arkivfoto)
Viggo Fischer melder sig ud af De Konservative i protest mod især udlændingepolitikken. (Arkivfoto) Foto: Polfoto Polfoto/POLFOTO

Den tidligere konservative folketingspolitiker Viggo Fischer melder sig ud af partiet i protest mod især de udlændingepolitiske stramninger og besparelserne på ulandsbistanden.

Det skriver han i et debatindlæg i Politiken.

- For mig er tiden nu kommet til at sige fra. Partiet er på gale veje.

- Min hovedbegrundelse for udmeldelsen er partiets indstilling til asylproblematikken, hvor de konservative har netop lagt stemmer til regeringens kritisable hastværk, en svært overskuelig ændring af udlændingeloven, skriver han blandt andet.

Han nævner også nedskæringerne i ulandsbistanden som baggrund.

Efter 10 år i den konservative folketingsgruppe sluttede Viggo Fischers politiske karriere i 1990'erne.

Ved afhøringerne under tamilsagen husker mange ham for gang på gang at sige: "Det erindrer jeg ikke". Fischers folketingskarriere endte, da han i kølvandet på tamilsagen mistede sit mandat ved folketingsvalget i 1994.

Han har dog markeret sig siden i kronikker, blandt andet da han var utilfreds med de konservatives "alt for profilløse forhold til DF under VK-regeringen".

Sideløbende med den politiske karriere har Viggo Fischers hjerte banket for det udenrigspolitiske, og han var gennem mange år formand for Den Danske Afghanistan Komité.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.