Kommentator: Toft-skade er stor svækkelse af EM-holdet
René Toft Hansen går glip af både EM og OL på grund af en korsbåndsskade. Foto: SJØRUP THOMAS/free
TV2-kommentator Bent Nyegaard mener, at landsholdet har mistet en af sine topspillere til EM i Polen.

Kiel-spilleren René Toft Hansens korsbåndsskade er en markant svækkelse af håndboldlandsholdets medaljechance ved det kommende EM.

Det fastslår TV2-kommentator Bent Nyegaard, der kalder streg- og forsvarsspecialisten for en landsholdets største profiler.

- Det er ikke Mikkel Hansen eller Nicklas Landin, der er ude, men det er i kategorien lige efter dem. Det er for mig en top-tre- eller top-fire-spiller på landsholdet, siger Bent Nyegaard.

Især i forsvaret har den to meter høje Kiel-spiller været en profil igennem flere år. Først under Ulrik Wilbek og nu under afløseren Gudmundur Gudmundsson.

- Han har bestridt den post i lang tid med at være samlingspunktet i forsvarsstrategien under Wilbek og nu Gudmundur. Det er en af de vanskeligste positioner at etablere noget nyt.

- Så det er ikke godt, og der er andre spillere, der bedre kunne undværes. René var ved at udvikle et godt samarbejde med sin bror, Henrik, så landstræneren skal til at tænke anderledes, siger TV2-kommentatoren.

Bent Nyegaard peger på, at Gudmundur Gudmundsson råder over alternativer, men det er umuligt at finde en erstatning, der er lige så god som René Toft Hansen.

- Nej, det kan man ikke - uden at være alt for negativ. Man kan finde løsninger, men ikke med den kvalitet og ikke mindst erfaring. Det er mange kampe og mange års erfaring, der pludselig er væk.

- Gudmundur testede ved det seneste Golden League-stævne Alexander Lynggaard (Saint Raphael, red.) på Tofts position i forsvaret, så han fik prøvet nogle ting af i det område, siger Nyegaard.

Danmarks chance for at tage en EM-medalje til januar i Polen er forringet, men Nyegaard minder om, at andre nationer også er hårdt ramt.

- Gudskelov - hvis man kan sige det - så er Danmark ikke det eneste hold, der mangler spillere. Skaderne vælter ned alle steder.

- Det her er selvfølgelig en af Danmarks topspillere, så det reducerer medaljechancen i Polen, men man skal lige have gjort op, hvem de andre lande mangler, siger Bent Nyegaard.

Håndbold-EM for herrer spilles fra 15. til 31. januar.

/ritzau/