Kommende Slagelse-borgmester: Deleordning er eneste løsning

John Dyrby Paulsen (S) ser ud til at blive Slagelse-borgmester de næste to år - måske kan det ende med fire år.
John Dyrby Paulsen (S) ser ud til at blive Slagelse-borgmester de næste to år - måske kan det ende med fire år. Foto: Claus Bech/Scanpix

Socialdemokraten John Dyrby Paulsen står til at blive borgmester de næste to år i Slagelse, hvorefter Villum Christensen (LA) afløser ham. Hvis altså LA'eren ønsker det.

Den aftale kom på plads torsdag, og dermed kunne der peges på en borgmester i den sidste af de 98 kommuner, hvor der i sidste uge var valg.

John Dyrby Paulsen kalder aftalen - som ikke er juridisk bindende - god.

Men de to politikere har ikke aftalt, hvordan skiftet formelt kan og eventuelt skal ske.

Fredag klokken 15 er der byrådsmøde i Slagelse.

Det er her, konstitueringen endeligt skal falde på plads.

Til Ritzau udtaler John Dyrby Paulsen, at han ikke forventer yderligere drama i sagen, hvor der blev forhandlet i over en uge, før borgmesterkabalen gik op.

* Forventer du at være borgmester i to eller fire år?

- I aftalen står der, at det er en mulighed, hvis der er et ønske om det, at skifte. Vi må se om to år, om der er det, siger John Dyrby Paulsen.

* Hvordan skal et eventuelt skifte finde sted om to år?

- Det har vi ikke talt om. Vi lavede en aftale torsdag. Vi har ikke snakket praktik eller noget som helst andet, siger John Dyrby Paulsen.

* Det betyder vel, at du bare kan blive siddende som borgmester efter to år, hvis du ønsker det?

- Et er, hvad der er jura. Noget andet er, hvad der er politiske aftaler. Det her er en politisk aftale, og den er, som den er.

* Hvis du driver kommunen godt de næste to år, hvorfor skal du så træde tilbage? Hvorfor så ikke fortsætte?

- Lad os nu se om to år, hvad der sker. Aftalen mellem Villum og jeg åbner op for et skifte, hvis der er ønske om det. Lige nu er vores fokus at få det konstituerende møde ordnet i god ro og orden.

* Spørgsmål: Der står i aftalen, at Dansk Folkeparti skal tilbydes posten som viceborgmester. Hvad sker der for aftalen, hvis DF takker nej.

- Så betyder det, at DF har takket nej. Det betyder ikke noget for aftalen. DF bliver tilbudt posten. Aftalen er ikke, at DF skal påduttes posten og skal tage den.

* Hvorfor er det dig, der skal være borgmester først? Hvorfor ikke Villum Christensen først og så dig bagefter?

- Vi har haft én borgmesterkandidat, nemlig mig. Det er der nogle partier, der har bakket op om, herunder Liberal Alliance.

- De har så haft nogle specielle forhold, som har gjort, at de skulle have denne aftale på plads, og sådan er det blevet. Vi kunne ikke finde en anden løsning med andre partier.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.