Af Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig, Aller Media
Øjeblikket inden vi alle sammen sætter os til bordet for at nyde den skønne julemiddag, kan være både stressende og forvirrende. Gæsterne ankommer, gaverne skal bæres ind og julemaden skal lige have det sidste, inden den er klar til at blive serveret. Og i al hurlumhejet sker det så, at julesaucen klumper.
På madogbolig.dk kan du få en opskrift på den bedste andesteg
Du kan sagtens forebygge klumper i julesaucen. Laver du en opbagt sauce, skal du tilsætte væsken lidt ad gangen og piske godt. Sørg for, at væsken er opsuget, inden du tilsætter mere væske, og lad saucen koge igennem 2-3 minutter under omrøring.
Få opskriften på en god andesauce til julemiddagen på madogbolig.dk
Sådan redder du saucen
Er uheldet ude og din sauce begynder at klumpe, er der ifølge Camilla Biesbjerg fra magasinet Mad! ingen grund til at stresse. Først og fremmest kan du forsøge at piske dem ud ved at piske kraftigt med et piskeris, men hvis det ikke lykkedes, er der stadig hjælp at hente:
- Hvis julesaucen klumper, er der ingen grund til panik – den kan stadig reddes! Hæld saucen igennem en finmasket si, så klumperne sorteres fra, og varm herefter saucen op igen, forklarer Camilla Biesbjerg.
Et andet godt trick ifølge Camilla Biesbjerg er at hælde lidt kold mælk i den varme sauce, og piske den rigtig godt igennem.
- Mælken sænker saucens temperatur og får klumperne til at forsvinde, forklarer hun.
Alternativt kan du putte nogle isterninger i saucen, der på samme måde som den kolde mælk får klumperne til at forsvinde.
Få tips til, hvilken vin du skal servere til julemiddagen på madogbolig.dk