Der er noget science fiction-agtigt over kloning af dyr. Ikke desto mindre er det en del af mange landmænds virkelighed - og måske også snart af danske forbrugeres.
I Folketingets Europaudvalg drøfter partierne i dag, om justitsminister Lars Barfoed (K) skal tage et dansk "ja" eller "nej" med til Bruxelles, når en ny lovgivning om klonede dyr i fødevareproduktionen, skal besluttes.
De Konservatives fødevareordfører Tage Legaard mener, at vi ikke skal frygte kloninger.
"I naturen er der masser af eksempler på kloninger. Hver eneste gang, vi spiser kartofler, spiser vi en klon. En tvilling er på sin vis også en klon, så det er der ikke noget unaturligt i," siger han til Newspaq.
Først når dyrene lider overlast, mener han, der opstår et problem.
Hans kollega Bjarne Laustsen (S) har et helt andet standpunkt. Han mener kun, kloninger hører hjemme i forskningen.
Et totalt forbud er dog urealistisk, erkender han og Socialdemokraterne. Derfor går han - med en samlet opposition bag sig - til forhandlingerne med et krav.
"Vi vil have en sikkerhed for, at vi som minimum får en mærkningsordning. Så er vi sikre på, forbrugerne kan vælge fra," siger han til Newspaq.
Drømmescenariet er dog et forbud mod eksport af kød fra klonede dyr til Danmark.
Som det er nu, er Danmark det land i EU, der har den strengeste politik på området, og en ny EU-lovgivning vil ikke kunne kue det danske forbud. Oppositionens skepsis opstår altså, når det kommer til salg af kød over grænserne.
Forslaget skal drøftes i Bruxelles indenfor den nærmeste tid, og alle håber på en afklaring. Forslaget har nemlig været så længe undervejs, at hvis der ikke falder en afgørelse seneste 29. marts, skal udspillet udformes helt forfra.