Kim Larsen-klassiker vender tilbage
(ARKIV) Kim Larsen døde i slutningen af september. Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Musicalen "Midt om natten" vender tilbage med Troels Malling og Gustav Wolter i hovedrollerne.

Selv om den folkekære spillemand Kim Larsen er død, lever hans musik fortsat videre.

Mindre end et år efter, at musicalen "Midt om natten" sidst turnerede rundt på de danske scener, vender forestillingen nemlig tilbage fra februar 2020.

Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Musicalen "Midt om natten" er baseret på filmen af samme navn fra 1984.

Musicalen indeholder nogle af Kim Larsens og Gasolins største hits og giver publikum et gensyn med karakterer som Arnold, der i filmen spilles af Erik Clausen, og Benny, som i filmen portrætteres af Kim Larsen.

Det bliver henholdsvis Troels Malling og Gustav Wolter, der indtager de to roller, ligesom de også gjorde i forestillingen sidste år.

- "Midt om natten" er en hyldest til noget af det mest populære danske kultur overhovedet. For de fleste af os er Kim Larsens sange en vigtig del af soundtracket til vores liv, både som børn, unge og voksne, siger Tivolis underdirektør for Kultur, Frederik Weidemann.

I 2018 turnerede musicalen rundt på de danske scener og solgte over 150.000 billetter.

Anmelderne var dengang noget uenige om musicalens kvalitet. Berlingskes anmelder gav fire ud af seks stjerner, B.T gav tre ud af seks stjerner, mens Ekstra Bladet gav to ud af seks stjerner.

Den genopsatte version af musicalen vil ifølge pressemeddelelsen blive skåret endnu mere til og blive produceret i en fornyet udgave, som er tættere på det originale filmmanuskript, der er skrevet af Kim Larsen, Erik Balling og Henning Bahs.

Filmen "Midt og natten" er den syvende mest sælgende film i Danmark nogensinde. Den solgte 922.923 biografbilletter.

Det efterfølgende album af samme navn solgte 650.000 eksemplarer, og er et af de bedst sælgende danske album herhjemme nogensinde.

Musicalen skal på en omfattende turné, der begynder 5. februar 2020 i Musikhuset Esbjerg og ender i Tivolis Koncertsal i København, hvor den spiller fra 2. april frem til midten af maj 2020.

/ritzau/

Af Louis Beck Petersen, Ritzau Fokus