Kendt politiker hænger mand ud på nettet: Blev kaldt "klam luder"
Mette Abildgaard overvejer at politianmelde mand, som kaldte hende "klam luder". Foto: Det Konservative Folkeparti
Det Konservative Folkepartis gruppeformand, Mette Abildgaard, blev skræmt, efter en mand ringede til hende fra hemmeligt nummer.

Det Konservative Folkepartis gruppeformand, Mette Abildgaard, har valgt, at lave et opslag på Facebook, hvor hun hænger en navngiven mand ud.

I opslaget skriver hun blandt andet: "Han ringede til mig i går aftes (fredag aften, red.), lidt over syv, da jeg sad og pakkede julegaver ind. Han kaldte mig en klam luder, og spurgte hvad sådan en luder som mig mon kostede i timen. Naturligvis fra hemmeligt nummer, den kujon."

- Jeg er vant til, at folk skriver mindre pæne ting om mig på Facebook. Men det er grænseoverskridende, når en mand pludselig ringer. Jeg er et menneske - jeg er ingen politisk maskine, jeg blev skræmt. Hvad ville der ske, hvis jeg mødte ham, hvad kunne han så finde på?, siger Mette Abildgaard til TV 2.

Manden, som kaldte hende en "klam luder", ringede fra hemmeligt nummer, men en af hendes venner sendte et link til en tråd, hvor en person pralede med at stå bag opringningen til hende.

På den måde fik hun identificeret den person, som, hun mener, må være manden bag opringningen til hende.

I sit opslag har hun taget et billede fra mandens Facebook-profil og nogle screendumps fra en tråd. Her kan man blandt andet læse, at manden på billedet praler med, at Mette Abildgaard tog telefonen, da han ringede. Han skriver også , at "hun burde være aflivet ved fødslen den hjernedøde luder".

Til spørgsmålet om, hvorfor hun lavede opslaget, svarer Mette Abildgaard til TV 2:

- Jeg gjorde det, fordi han er en voksen mand, og efterfølgende praler han af at have gjort det på Facebook. Han må tage ansvaret for sine handlinger. Og så kan det måske forhindre, at andre gør det samme.

Mette Abildgaard oplyser til TV 2, at hun overvejer at politianmelde manden.

TV 2 har været i kontakt med den mand Mette Abildgaard hænger ud. Han afviser, at det er ham, som står bag opringningen.