Kendt direktør siger op: Jeg har mistet motivationen
Mike Simonsen har en fortid i Bilka i Esbjerg og stopper nu efter otte år hos Fleggaard. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix (arkiv)
Fleggaard-koncernen skal ud og finde en ny direktør til grænsehandelsbutikkerne Fleggaard og Calle.

En af landets kendte direktører orker ikke længere at sidde bar rattet 150 kilometer den ene vej til arbejde og andre 150 kilometer efter fyraften.

Det siger Mike Simonsen til JydskeVestkysten. Han stopper efter otte år som direktør i grænsebutiksgiganten Fleggaard, som blandt andet også tæller den navnkundige grænsekøbmand Calle.

- De første otte år var helt fantastiske, men det sidste halve år har jeg simpelthen tabt pusten. Motivationen har ikke været der, og det har jeg taget konsekvensen af, siger Mike Simonsen til avisen.

Opsigelsen kommer i kølvandet på et rekordoverskud.

49-årige Mike Simonsen vil investere minimum de næste fem år i et nyt projekt. Hvad det bliver ved han endnu ikke.

- Skal jeg nå et spændende arbejdskapitel endnu, skal det være nu. Derfor har jeg i god ro og orden meddelt Fleggaard, at jeg fratræder. Jeg vil nu gå på jagt efter andre jobmuligheder, siger Mike Simonsen til Finans.dk.

Ifølge Finans.dk har Fleggaard etableret to grænsehandelsbutikker under navnet Calle i Estlands hovedstad Tallinn. Men Fleggaard vi formentlig investere i virksomheder inden for koncernens øvrige forretningsområder - der blandt andet tæller grossisthandel og leasing.

Mike Simonsen har sidste arbejdsdag 15. juni. Fleggaards administrerende koncerndirektør, Jens Klavsen, vil fungere som chef for Fleggaard- og Calle-kæderne samt den samlede koncern, indtil der er fundet en ny direktør for grænsehandlen.

Sidste år omsatte den familieejede koncern for 6,4 milliarder kroner. Koncernen har 1.400 ansatte og består blandt andet af ni Calle-butikker og otte Fleggaard-butikker ved grænsen til Tyskland.