Kaution for Bill Cosby fastsat til en million dollar

I sagen om overgrebet mod en kvinde i 2004 har dommeren fastsat kautionen for Bill Cosby på en million dollar.
78-årige Bill Cosby ankommer til retten onsdag, hvor han er sigtet for at have bedøvet og forgrebet sig mod en kvinde i sit hjem i Cheltenham i delstaten Pennsylvania for 12 år siden.
78-årige Bill Cosby ankommer til retten onsdag, hvor han er sigtet for at have bedøvet og forgrebet sig mod en kvinde i sit hjem i Cheltenham i delstaten Pennsylvania for 12 år siden. Foto: AP Photo/Matt Rourke/AP

En dommer i Pennsylvania har onsdag fastsat kautionen på en million dollar for skuespilleren Bill Cosby, skriver Reuters.

Det sker, efter at Cosby tidligere på dagen blev sigtet for et seksuelt overgreb, der angiveligt har fundet sted tilbage i 2004.

Cosby er ifølge anklagemyndigheden i Montgomery County i Pennsylvania sigtet for et "groft krænkende overgreb" mod kvinden Andrea Constand i Cosbys hjem i januar 2004.

Ifølge sigtelsen har Bill Cosby først overtalt sit offer til at drikke vin og indtage nogle piller, hvorefter han har forgrebet sig seksuelt mod hende.

Det er den første sigtelse, der er blevet rejst mod skuespilleren efter adskillige beskyldninger om krænkelser og overgreb.

Cosby ankom til retten klokken 14.30 onsdag lokal tid. Her blev kautionen fastsat, ligesom skuespillerens pas blev inddraget.

Han skal møde for retten næste gang 14. januar, skriver ABC News.

I 2005 meldte Andrea Constand Bill Cosby til politiet for overgrebet, men efterforskningen fører ikke til en sigtelse. Året efter indgik de to et forlig i en civil retssag.

Ti år senere, i juli 2015, blev retsdokumenter fra sagen offentliggjort for første gang. Det førte til, at en række andre kvinder stod frem med anklager mod Cosby om seksuelle overgreb, ligesom efterforskningen af sagen fra 2004 blev genoptaget.

- Vi har undersøgt alle beviser, og vi er kommet frem til, at dette er det rette at gøre, fortalte anklager Kevin Steele på et pressemøde tidligere onsdag om baggrunden for at sigte Cosby.

Bill Cosby har tidligere erkendt, at han har haft et seksuelt forhold til Andrea Constand, men hævder, det var med hendes samtykke. Ifølge Cosby havde de to "et romantisk forhold".

Sigtelsen mod Cosby kommer, kort inden sagen ville falde for forældelsesfristen. Det ville ske i 2016, da fristen i den type sager er 12 år.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.