Joachim B. Olsen efter finanslovsdrama: Jeg har begået fejl
Joachim B. Olsen fortryder sit facebookopslag. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix/arkiv
Liberal Alliances Joachim B. Olsen fortryder nu, at han på Facebook truede med ikke at stemme for finansloven.

Liberal Alliances finansordfører Joachim B. Olsen var overbevist i sin sag. Der ville komme skattelettelser. Og de ville komme inden jul.

Sådan skrev han i en Facebook-opdatering den 8. december. Skete det mod forventning ikke, truede han og resten af Liberal Alliance med ikke at ville stemme for finansloven.

Nu fortryder Joachim B. Olsen opdateringen og truslen, der, hvis den blev effektueret, ville kunne føre til regeringens fald. En trussel, der fik opbakning fra partitoppen. Det skriver TV 2.

- Jeg synes, det har været et meget uskønt forløb. Vi har bestemt også begået fejl, og jeg har også personligt begået fejl, siger Joachim B. Olsen til TV 2.

Tirsdag kravlede Liberal Alliance ned fra det berømte træ og gjorde det klart, at Liberal Alliance alligevel ville stemme for finansloven, når den skal tredjebehandles på fredag. Også selv om skatteaftalen og en ny udlændingeaftale ikke ligger klar.

Dansk Folkeparti har presset på for at få et paradigmeskifte i udlændingepolitikken, men det kræver juristernes opbakning, da et sådan skifte kan være på kollisionskurs med internationale konventioner. Det tager tid at få, og Dansk Folkeparti har længe tvivlet på, at det ville ske inden jul.

Joachim B. Olsen fortæller til TV 2, at han med Facebook-opdateringen ville berolige baglandet, der længe har tørstet efter skattelettelser.

- Nu er det jo alt sammen historie, og vi må videre. Men hvis jeg kunne gå tilbage til den fredag, så havde jeg ikke lavet den opdatering, siger han.
Det forventes, at forhandlingerne om en skatteaftale og en udlændingeaftale fortsætter i det nye år.