Japanske arrangører skærer i udgifterne til OL i 2020

OL-værten Tokyo har skåret mere end en milliard dollar af budgettet. IOC vil have yderligere besparelser.
Arrangørerne har slanket budgettet for OL i 2020. Prisen for legene bliver dog dobbelt så høj, som Tokyo anslog i OL-ansøgningen.
Arrangørerne har slanket budgettet for OL i 2020. Prisen for legene bliver dog dobbelt så høj, som Tokyo anslog i OL-ansøgningen. Foto: Behrouz Mehri/AFP

OL i Tokyo i 2020 bliver godt otte milliarder kroner billigere end beregnet.

Det meddeler Den Internationale Olympiske Komite (IOC) ifølge nyhedsbureauet dpa.

Den samlede pris for sommerlegene i den japanske hovedstad beløber sig nu til 12,6 milliarder dollar, svarende til 79 milliarder danske kroner.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Det er 1,4 milliarder dollar billigere end første budgetudkast, og det ligger i tråd med IOC's bestræbelser på at slanke fremtidige OL-arrangementer.

Ved et inspektionsbesøg i OL-værtslandet tidligere på måneden sagde IOC-vicepræsident John Coates, at han kunne se potentiale for yderligere besparelser i størrelsesordnen 851 millioner euro (6,3 milliarder kroner).

Trods de seneste besparelser bliver udgifterne til at arrangere OL dog dobbelt så høje, som japanerne havde regnet sig frem til i den oprindelige ansøgning om værtskabet.

Da Tokyo i 2013 fik overdraget OL, regnede organisationskomitéen med, at legene kunne afvikles for et beløb svarende til 40 milliarder danske kroner.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.