Jægerforbund: Ny knivlov kan løse jægernes problemer

Knive er et redskab for en jæger, ikke et våben, siger Jægerforbundet. Der er glad for lovændring.
Dansk Jægerforbund jubler, fordi forslaget til en ny knivlov kan gøre livet lettere for mange danske fiskere og jægere. Det vil nemlig betyde, at jægerne trygt kan gå på jagt med en kniv i lommen, uden risiko for at blive kaldt kriminelle.
Dansk Jægerforbund jubler, fordi forslaget til en ny knivlov kan gøre livet lettere for mange danske fiskere og jægere. Det vil nemlig betyde, at jægerne trygt kan gå på jagt med en kniv i lommen, uden risiko for at blive kaldt kriminelle. Foto: JONATHAN BJERG MØLLER/POLFOTO

Et nyt lovforslag vil sikre, at danske jægere for fremtiden kan tage på jagt med god samvittighed. Også selvom de har en enhåndsbetjent foldekniv med i tasken.

Det vækker begejstring i Dansk Jægerforbund, fortæller foreningens formand Claus Lind Christensen.

- Vi er meget, meget positive. Selv om jeg ikke kender hele hele lovteksten, så tror jeg, at den lov vil løse jægernes problemer, siger han.

Som lovgivningen ser ud i dag, kan jægere komme galt af sted ved at medbringe en sådan kniv, fordi den har været kategoriseret som særligt farlig.

For at redde almindelige danskere fra mistanken om kriminalitet er justitsminister Søren Pind (V) og resten af blå blok blevet enige om en lovændring, der kan træde i kraft fra sommeren 2016.

Lovforslaget vil sikre, at knive må bæres til anerkendelsesværdige formål, såsom jagt og fiskeri.

Det betyder samtidigt, at kriminelle formål stadig straffes og tilmed hårdere end tidligere. Straffen for at bære kniv eksempelvis i nattelivet vil blive skærpet markant.

Og denne ændring får Claus Lind Christensen til at ånde lettet op på vegne af jægerne.

- Den nuværende lovgivning går efter våbnet i stedet for de mennesker, der benytter dem. Men for os er kniven ikke et våben, men et arbejdsredskab.

Jægerforbundet mener, at lovforslaget laver den helt rigtige sondring. For spørger man Claus Lind Christensen, skal jægernes lettelse ikke betyde, at knive ikke får konsekvenser for de kriminelle.

- Vi bakker naturligvis fuldstændig op om, at det skal straffes hårdt, hvis kniven er, hvor den ikke skal være - for eksempel i nattelivet.

- Hvis en jæger opholder sig i nattelivet med deres kniv, så har jeg intet problem med at loven kan ramme dem, siger Claus Lind Christensen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.