Irakiske styrker stormer ind i IS-kontrollerede Ramadi

I løbet af 72 timer vil Ramadi igen være i myndighedernes varetægt, lyder det efter angreb på IS-krigere.

Sikkerhedsstyrker fra den irakiske hær er tirsdag nået frem til den centrale del af den vestirakiske by Ramadi, som den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) har kontrolleret siden maj.

- Vi trængte ind i det centrale Ramadi fra adskillige fronter, og vi er begyndt at rydde beboelsesområder, siger Sabah al-Noman fra landets terrorbekæmpelsesenhed.

- Byen vil være ryddet i løbet af de kommende 72 timer, siger talsmanden.

Da byen, der oprindeligt havde cirka 500.000 indbyggere, blev erobret af IS i maj, blev det betegnet som et sviende nederlag for den irakiske regering.

Store dele af befolkningen er siden flygtet, og søndag kastede irakiske styrker flyvesedler over byen for at opfordre de tilbageværende borgere til at forlade Ramadi inden 72 timer.

En talsmand for det irakiske forsvarsministerium hævdede mandag, at IS forhindrede befolkningen i at flygte.

- Den foreliggende information fra byen viser, at de forhindrer familier fra at rejse. De planlægger at bruge dem som levende skjold, sagde talsmanden Naseer Nuri.

Operationen for at genvinde Ramadi, der ligger 100 kilometer vest for Bagdad, begyndte i starten af november. Inden da havde irakiske styrker og deres allierede brugt flere måneder på at bryde forsyningslinjerne ind til byen.

- Vores styrker rykker frem mod regeringsbygningerne i Ramadis centrum. Kampene er komplicerede, og vi har støtte fra luftforsvaret, siger talsmanden for terrorbekæmpelsesenheden.

Irakiske myndigheder vurderer, at der befinder sig mellem 250 og 300 IS-krigere i det centrale Ramadi.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.