Instruktør snød sig til drømmejob med Hugh Jackman
Man siger, at med ærlighed kommer man længst. Men det var altså ikke tilfældet for den debuterende filminstruktør Michael Gracey, som er aktuel med den stjernespækkede musicalfilm "The Greatest Showman" med Hugh Jackman i hovedrollen. Foto: Timothy A. Clary/AFP
Det krævede hvide løgne og gradbøjninger af sandheden, før "The Greatest Showman" blev til virkelighed.

Det var ikke ligefrem ærlighed, der gav pote, da filminstruktøren bag musicalsatsningen "The Greatest Showman" skulle debutere på det hvide lærred.

Tværtimod har australske Michael Gracey været fræk som en slagterhund for at nå i mål med sin film.

De første trick begyndte, da han i sin tid som reklamemand blev hyret til at lave en reklamefilm med landsmanden Hugh Jackman til det asiatiske marked.

- De troede, at jeg allerede kendte Hugh Jackman, fordi - nå ja - vi begge er australiere. Det var derfor, de hyrede mig. Og jeg rettede dem aldrig, fortæller Michael Gracey op til premieren på "The Greatest Showman".

Da Hugh Jackman mødte ind til den første optagedag, havde Michael Gracey svedige håndflader. Han havde jo aldrig set verdensstjernen andre steder end på film.

- Michael, råbte Hugh Jackman, da han trådte ind i lokalet og bredte i samme sekund armene ud.

Michael Gracey så ingen anden udvej end at komme Hugh Jackman i møde, og idet de to gav hinanden et kammeratligt kram, holdt Hugh Jackman ham i et tæt greb og hviskede i hans øre:

- De tror alle sammen, at vi kender hinanden. Skal vi bare lade som om?

Michael Gracey var hurtig til at springe med på ideen, og derefter lod de to, som om de var gamle kammerater under resten af optagelserne, fortæller Michael Gracey med et grin.

Venskabet holdt ved uden for studierne, og de to australiere blev enige om, at de en dag skulle lave en rigtig spillefilm sammen.

Det blev siden til et samarbejde omkring musicalfilmen "The Greatest Showman", men også her måtte Michael Gracey gradbøje sandheden for at overbevise pengemændene i Hollywood om sin gode idé, fortæller Hugh Jackman.

Musicalfilmen indeholder nemlig udelukkende originale sange, og det er lidt af en satsning i Hollywood.

- Michael Gracey blev nødt til at fortælle en løgn til produktionsselskabet om vores sangskrivere Justin Paul og Benj Pasek, som på det tidspunkt var ukendte. Han sagde, at de havde vundet en Tony-pris for et Broadway-show, siger Hugh Jackman.

Hollywood-producenten spurgte den australske instruktør, hvilket show de havde vundet for, og Michael Gracey svarede prompte, at det var for "James and the Giant Peach".

- Der havde aldrig været et Broadway-show med "James and the Giant Peach", afslører Hugh Jackman grinende og fortsætter:

- Men det vidste Hollywood-producenten ikke, og fordi det var Broadway, sagde han bare "årh okay". Det var sådan, de to kom ind. Der var mange risici ved denne film.

Med på rollelisten til "The Greatest Showman" er blandt andre Michelle Williams og Zac Efron.

Musicalfilmen får premiere 25. december.

/ritzau/