Hobro-anfører stopper karrieren til sommer
Hobro-anfører Mads Justesen løfter her trofæet, der markerede Hobros oprykning til Superligaen i sommeren 2017. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Mads Justesen indstiller fodboldkarrieren til sommer. Hobro-anføreren har spillet 333 kampe for klubben.

Efter 14 år på førsteholdet i Hobro stopper klubbens kamprekordholder og anfører, Mads Justesen, karrieren efter indeværende superligasæson.

Det oplyser Hobro i en pressemeddelelse.

34-årige Justesen har spillet for Hobro, siden klubben lå i Danmarksserien. I denne sæson har anføreren på grund af en skade ikke været på banen for Hobro siden august.

- Det er ikke en beslutning, der er taget over natten. Da jeg forlængede min kontrakt i sommer, havde jeg tænkt, at denne sæson skulle være min sidste.

- Jeg føler, det er det rigtige tidspunkt i forhold til, at klubben er inde i en god udvikling, og at jeg ikke kan aflevere Hobro i en bedre forfatning, siger Mads Justesen.

Trods begrænset spilletid til anføreren har Hobro klaret efterårssæsonen over forventning. Oprykkerklubben kan fejre nytår som nummer fire i Superligaen.

Mads Justesen har spillet 333 kampe og lavet 32 mål i sin tid i Hobro.

Sportschef Jens Hammer Sørensen kalder Justesens 14 år i Hobro for en vanvittig rejse. Samtidig hylder han forsvarsspilleren for sin professionalisme.

- Mads har været en leder for Hobro og har været med til at skabe den fantastiske kultur i omklædningsrummet, som alle er så begejstrede for.

- Han besidder en fantastisk vindermentalitet, som har smittet af på alle andre i og omkring klubben, siger Jens Hammer Sørensen.

Sideløbende med fodboldkarrieren har Mads Justesen været landmand og gymnasielærer.

I fraværet af Mads Justesen har midtbaneslideren Jonas Brix-Damborg båret anførerbindet for Hobro i efteråret. Den 31-årige midtbanespiller har tirsdag forlænget sin kontrakt med klubben, så den løber til sommeren 2020.

- Ham ser vi som den naturlige anfører på holdet fra sommer, når Mads Justesen lægger støvlerne på hylden, siger sportschef Jens Hammer Sørensen.

/ritzau/