Administration 

Rigmandsfrue får dom: Ville bestille et lejemord på kæresten

Krimi
Retten i Lyngby afsiger fredag dom over 58-årig kvinde fra Hellerup, som er anklaget for at bestille et lejemord på det mørke internet. Offeret skulle være hendes kæreste, en siciliansk politimand. (Foto: Foto: /Free)

Retten i Lyngby afsiger fredag dom om et påstået lejemordsplot mod siciliansk politimand. Læs hele historien.

Det mørke internet. Et mekka for pædofile, narkohandlere, terrorister og andre af samfundets bærme, som ønsker at dække over deres lyssky aktiviteter.

Det er også her, at en af de mere opsigtsvækkende sager i nyere tid herhjemme tager sit udspring. Fredag afsiger Retten i Lyngby dom i den spektakulære sag, hvor en 58-årig hellerupfrue er anklaget for at bestille et lejemord på sin kæreste.

Hun nægter sig skyldig og afviser pure at have afgivet den detaljerede drabsordre på kæresten. Hun nægter også, at det er hende, der har betalt 29.300 kroner i den digitale valuta bitcoin for at få ordren udført.

Hellerupfruen med de lange blonderede lokker stammer selv fra Sicilien - nærmere bestemt en landsby nær storbyen Catania, der ligger for foden af den mægtige vulkan Etna. Sidst i 80'erne rejste hun til Danmark, og hun har været gift og fået to børn med en dansk mand. Datteren er i dag 23 år, sønnen 20.

Ægteskabet holdt ikke, og i 2009 blev kvinden kæreste med politimanden Sergio. De stammer fra samme by på Sicilien, og er stadig kærester.

Det er der jo sådan set ikke noget opsigtsvækkende i. Hvis ikke det lige var for den detalje, at Sergio var offer for det lejemord, som kvinden ifølge anklagemyndigheden bestilte.

Under retssagen har senioranklager Kenn Jørgensen fremlagt en udførlig ordre, som 12. marts i år er afgivet på hjemmesiden Crime Bay by Chechen Mob - altså en side, som ud fra navnet at dømme tilhører en tjetjensk mafia.

I ordren udpeges politimanden Sergio som målet. Han skal dræbes i første forsøg, og morderen skal bruge lyddæmper, lyder det i bestillingen, som er afgivet af en profil kaldet "Mr. Right".

- Denne her skiderik har ødelagt mit liv og ødelagt så mange mennesker, at han ikke fortjener at leve, skriver Mr. Right blandt andet i bestillingen.

Mr. Right beskriver desuden omgivelserne ved Sergios hus på Sicilien. Blandt andet beskriver Mr. Right en smal passage, hvor morderen vil kunne stå på lur. Og endelig medsender Mr. Right fem billeder af Sergio. De skal vise sig at blive centrale i efterforskningen.

På en eller måde endte alle disse informationer hos det italienske politi. Under sagen har civilingeniør Kim Rasmussen, der arbejder hos Rigspolitiets Nationale Cybercrime Center nævnt, at det britiske NCA - National Crime Agency - har været indblandet i efterforskningen.

Det nævnte han en passant, da han onsdag i denne uge afgav forklaring om de tekniske undersøgelser i sagen. Her nævnte han desuden "udenlandske efterretningstjenester", og at materiale fra lejemorderhjemmesiden var blevet beslaglagt i Bulgarien.

På Sicilien førte efterretningerne om drabsordren på Sergio til en politiefterforskning. Under retssagen i Danmark har Sergio forklaret, at han som politimand på Sicilien flere gange har været udsat for trusler af forskellig art. Han regnede derfor med, at motivet skulle findes i relation til hans job.

Men da de italienske efterforskere viste ham de billeder, som Mr. Right havde vedlagt drabsordren, blev fokus rettet andetsteds - nemlig mod Danmark. For Sergio kunne straks se, at der var tale om billeder, som han havde fået taget sammen med sin kæreste, Hellerupfruen.

Den 28. marts rettede politiet i Italien så henvendelse til politiet i Danmark.

I mellemtiden i Hellerup.

Den 12. marts klokken 22.57 havde Hellerupfruen kontakt med en fyr kaldet "Elias" via beskedprogrammet WhatsApp. Det viser udtræk fra kvindens telefon, som it-efterforskerne har foretaget. Det var, nøjagtig 6 timer og 11 minutter efter at lejemordsordren indgik på hjemmesiden.

De to aftalte at mødes i København. Hellerupfruen skulle møde op med kontanter, mod at Elias skulle overføre et tilsvarende beløb i den digitale valuta bitcoin til kvinden.

Mødet fandt sted seks dage senere, 18. marts, ved Nørreport Station ud for et Forex-vekselbureau. Det har Hellerupfruen erkendt under sin forklaring i retten.

Elias fik kontanterne, og han viste hende, at et tilsvarende beløb i bitcoins var gået ind på hendes såkaldte wallet - en form for konto, der bruges til transaktioner med digital valuta.

Den eftermiddag blev der ifølge it-efterforsker Kim Rasmussen overført 4,8 bitcoins til en konto, som ifølge den øvrige efterforskning har tilknytning til Hellerupfruen. Det skete i tidsrummet mellem klokken 13.43 og 15.43 - mere præcist kan man ikke komme det.

To dage efter blev der fra samme konto overført 4,1 bitcoin - svarende til 29.300 kroner - til en konto, som it-efterforskerne sætter i forbindelse med lejemordshjemmesiden.

Det beløb blev dagen efter igen overført til en ukendt konto - og herefter forsvinder sporet af pengene.

De håndskrevne sedler.

Hellerupfruen afviser pure, at hun skulle have noget som helst med overførslerne at gøre. Men der er flere fund i sagen, som belaster hende. Blandt dem en håndskrevet seddel, som lå på hendes natbord, da politiet 30. marts om aftenen anholdt hende i hendes lejlighed på Rygårds Allé i Hellerup.

På sedlen står en internetadresse - men det er ikke nogen almindelig adresse. De fleste kender netadresser, der ender på for eksempel ".com" eller ".dk." Det er adresser på det almindelige åbne internet.

Men adressen på sedlen ender på ".onion", og det indikerer, at det er en adresse på det såkaldte TOR-netværk, også kendt som det mørke internet. Ifølge it-efterforskerne førte adressen mere eller mindre direkte til lejemorderhjemmesiden.

Sedlen er ikke den eneste af sin slags i sagen. For mens Hellerupfruen har siddet varetægtsfængslet, har personalet i Helsingør Arrest fundet flere sedler. Blandt andet en med en netadresse, som fører til den bitcoinkonto, hvorfra der blev betalt penge til lejemordersidens konto.

En tredje seddel indeholdt - i hvert fald efter anklagemyndighedens opfattelse - instruktioner om at købe mobiltelefoner og taletidskort uden at blive opdaget. Muligvis er der en sammenhæng mellem den seddel og en sms, som Hellerupfruens søn modtog, mens moren sad varetægtsfængslet.

Sms-en hænger sammen med en mystisk figur i sagen - en mand kaldet "Luc".

Den mystiske albaner.

Et års tid før sin anholdelse - altså i foråret 2016 - sad Hellerupfruen på en bænk på Kultorvet i København. Hun var ved at spise en hotdog, da en nydelig mand i 40'erne satte sig ned og begyndte at tale med hende. På engelsk.

De udviklede med tiden et forhold. Ikke romantisk. I hvert fald ikke fra Hellerupfruens side. Hun var forelsket i Sergio, selv om han var hende utro, og selv om bølgerne ofte gik højt i deres forhold.

Luc fortalte, at han var albaner og gjorde forretninger i både Bulgarien, Danmark, Italien og Sverige. Hvad det mere præcis drejede sig om, er uvist.

Luc ringede altid fra forskellige telefonnumre. Enten fra et taletidskort eller fra hemmeligt nummer. Det var altid ham, der kontaktede Hellerupfruen, og hun har ikke været i stand til at give politiet oplysninger, som kan bevise, at denne mand eksisterer i den virkelige verden.

Luc brød sig ikke om Sergio og hans utroskab - han kendte kun Sergio fra Hellerupfruens beretninger om ham. Og på et tidspunkt foreslog han at iværksætte en overvågning af Sergio. Luc tilbød at betale - det skulle ske i bitcoin.

Men når han nu var så gavmild, så måtte det være op til Hellerupfruen at skaffe bitcoins, og det var Luc, som satte hende i forbindelse med bitcoinleverandøren Elias, som kvinden altså mødtes med ved Nørreport.

Det var også Luc, som forsynede kvinden med den netadresse, der førte til den såkaldte wallet - altså bitcoinkontoen.

Luc lånte indimellem både Hellerupfruens telefon og computer. Og det må ifølge kvinden være forklaringen på, at en netadresse på bitcoinkontoen blev fundet af it-efterforsker Kim Rasmussen i notesbogen på hendes telefon.

Hun mener også, at det må være grunden til, at der på hendes computer blev fundet billeder af Sergio. Billeder, som ifølge Kim Rasmussen med ubestridelig sikkerhed er identiske med de billeder, som ledsagede den ordre, der blev sendt til lejemordersiden.

Den besked, som sønnen modtog under morens fængsling, var underskrevet "Luc". Men senioranklager Kenn Jørgensen tror mindre på eksistensen af Luc end på Julemanden, gav han udtryk for i sine afsluttende bemærkninger onsdag i denne uge.

Ved samme lejlighed hævdede forsvarsadvokat Mie Sønder Koch, at anklagemyndigheden ikke havde gjort tilstrækkeligt for at opspore den mystiske albaner.

Fredag er dommens dag.

Set fra anklagemyndighedens side er det helt afgørende, at der er blevet betalt 29.300 kroner. Det vidner ifølge Kenn Jørgensen om et viljefast ønske om at få Sergio dræbt.

Men selv om det er mange penge, så lyder modsvaret fra Mie Sønder Koch, at lejemordet slet ikke var betalt fuldt ud. Af ordreoversigten på lejemorderhjemmesiden fremgår det nemlig, at et beløb på 0,77 manglede at blive betalt. Det svarede på det tidspunkt til cirka 5500 kroner.

Under sagen har Kenn Jørgensen dog fremlagt en længere korrespondance mellem Mr. Right og en administrator af lejemordersiden, som indikerer, at der var indgået en aftale.

Heldigvis for Sergio har ingen forsøgt at skyde ham. Han lever i bedste velgående, og under sagen har han siddet på tilhørerrækkerne side om side med sin kærestes datter.

I pauserne i retssagen har han flere gange haft mulighed for at tale med sin kæreste. Og set udefra har de alvorlige anklager mod hende ikke slået skår i følelserne mellem dem.

Retten afsiger fredag klokken 11 kendelse om kvindens skyld. Hvis hun kendes skyldig, står hun formentlig til en straf på seks års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig. En eventuel dom vil falde fredag eftermiddag.

/ritzau/

Potalivo
Kendte

Lykkelig skuespiller:

Scorer værts-job

sas
Nostalgi

Billedserie:

SAS har 75 års fødselsdag

veganer
Nyheder

Veganerpartiet:

Medstifter bliver frontfigur

brand i bjerge med strand i forgrunden
Nyheder

Turister evakueret

fra strande

i populære feriebyer 

rytter på hest
Sport

Hest aflivet efter

OL-konkurrence 

Bille August og konen Sara-Marie Maltha poserer
Kendte

Bille August: Jeg har

en pagt med min kone

instrumentbræt i bil
Krimi

Vanvidskørsel: Folk

måtte springe for livet 

Sport

Guld-Rindom: Fik

kronprinsen i røret

asta björk poserer for kameraet
Kendte

Vild med Dans-stjerne

tager stor beslutning

anne marie rindom smiler i båden
Sport

GULD TIL DANMARK!

kat ligger under brændeovn
Nyheder

Ny lov: Skal din

brændeovn skiftes ud?

coronapas på telefon
Corona

Her er det slut

med coronapas 

pernille blume smiler med medalje i hånden
Sport

Medalje til Blume

skuespilleren bob odenkirk poserer
Kendte

Tv-stjerne fik hjerteanfald:

I stabil tilstand

pernille blume smiler
Sport

Pernille Blume:

Den vildeste oplevelse

mette frederiksen står med hånden på mands skulder
Nyheder

Nu kan du søge om

Arne-pension

politibil med påskriften politi
Krimi

Voldsom trafikulykke:

To i kritisk tilstand 

Gade med bygninger på begge sider
Krimi

Fireårig faldt ud af vindue på fjerde sal

Boris Johnson og hans hustru, Carrie Johnson
Underholdning

57-årige Boris Johnson skal være far igen

to storke i rede
Dyreliv

Storkeunger mister livet i gylletank

Esbern Syhler-Hansen og Rosa Kildahl
Kendte

Vild med dans-stjerne skal være far

maskinen smadrer bygningen
Helt vildt

Amok med gravemaskine

- smadrede boligblok

Anders Antonsen tager sig til hovedet
Sport

Danske OL-stjerner har fået hadbeskeder

Viktor Axelsen jubler
Sport

FAKTA: Sådan gik det Danmark ved OL lørdag

Side af politibil
Krimi

Kro-slagsmål endte i knivstikkeri

Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge
Helt vildt

Verdens højeste bungy jump - tør du?

Skægkræ
Livsstil

Sig goddag til Fru Skægkræ og Hr. Frømøl - du deler bolig med dem

Nyheder

Tredje danske kuld: Ulvepar har fået mindst tre hvalpe

mand med padleboard
Nyheder

DMI: Varmen kommer tilbage

bil i skybrud
Nyheder

DMI: Her er der risiko for skybrud

lina rafn på scnene
Kendte

Line Rafn smider
tøjet for din skyld

rygende cigaret
Nyheder

Røg og tyggetobak bliver forbudt for alle elever

Pernille Blume
Sport

Pernille Blume er klar til OL-finale

den forulykkede bil
Krimi

Voldsomt uheld: Bilist brager gennem hegn og lander på en anden bil

Viktor Axelsen
Sport

Sprudlende Viktor Axelsen slår sig i OL-semifinalen

Sara Slott Petersen og Jonas Warrer
Sport

Dansk OL-stjerne
frygter mørkt hul

Charlotte Ludvigsen
Nyheder

Trusler fik borgmester foran i vaccinekøen

grænsekontrol
Corona

Tyskland indfører

stikprøvekontrol

ved grænsen

billede fra lufthavn
Nyheder

Fra grøn til gul:
Disse lande vurderes
nu mindre coronasikre

Umut Sakarya
Kendte

Kendte sørger over dansk Youtubers død

madvarer
Mad og drikke

Rema 1000 advarer allergikere: Spis ikke disse produkter

En ung mand med hat
Kendte

Ung dansk influencer død i ulykke

Et skønt bjælkehus med pool
Helt vildt

Her er Danmarks dyreste hus

En masse is
Mad og drikke

Dengang is kostede under en krone

vaccine trækkes ud af glas med sprøjte
Nyheder

Sundhedsstyrelsen: Måske behov for tredje stik

En rød femdørs SUV
Biler

Helt ny Folkevogn på vej

Et kæmpe containerskib i en havn
Nyheder

Katastrofeskibet fra Suezkanalen:

Endelig i havn

En mand med skæg og et mudderskred i en by
Kendte

George Clooney fanget af mudderskred i Como

En brun sommerfugl med pletter
Dyreliv

Gode nyheder:

Sommerfuglene er tilbage

En smadret paraply
Nyheder

DMI: Efterårsvejr i weekenden

En mand med guitar foran en mikrofon
Kendte

Afdøde Prince vender tilbage med nyt album

meghan og harry på bryllupsdagen
Kendte

Ekspert: Meghans plan var ægteskab med prins Harry

Alica Schmidt
Sport

2,1 mio. følgere kan ikke tage fejl: Mød Alica Schmidt - og ni andre sexede OL-atleter

Underholdning

Scarlett Johansson sagsøger Disney

billede af osten
Mad og drikke

Speciel ost kaldes tilbage: Risiko for influenzalignende symptomer

mobiltelefon med coronapas på skærmen
Corona

Coronapas: 
Stor ændring om få dage

Leonora Christina Skov
Kendte

Leonora Christina Skovs svære kærlighed: - Vi skændtes som ind i helvede

sundhedsperson i hospitalsstue
Nyheder

Dansk barn er død med coronavirus

billede af politibil
Krimi

Derfor styrtede toårig ti meter ned

Strand
Nyheder

Vi bliver smittet på ferien

modeshow
Kendte

Ny video:

Janni går catwalk

Lunte
Underholdning

Klar til ikonisk rolle:

Jeg er bevidst om forventningerne

vejr
Nyheder

Sommeren på pause:

Temperaturerne falder

ressourcer
Nyheder

Klodens ressourcer er brugt for i år

Vanvidsbilist
Krimi

Vanvidsbilist:

Mercedes beslaglagt

Blume
Sport

Trodsede træner: Blume svømmede semifinale

ZZ Top
Nyheder

Dusty Hill er død:

Verdensstjerne blev 72 år 

OL
Sport

Dansk duo vinder OL-bronze

lort
Nyheder

Advarsel:

Hop ikke i vandet

hængt
Nyheder

Fanger hængt i kraner og lygtepæle

Kirsten Birgit
Podcast

Kirsten Birgit:

Tilbage bag mikrofonen 

skybrud
Nyheder

Skybrud vælter ned over Danmark

Philine
Kendte

Bendtners eks:

Scorer ny fodboldspiller

England
Nyheder

England:  Åbner for vaccinerede turister

Per Wimmer
Nyheder

Impulskøb:

Ø til 7,3 millioner

dressur
Sport

Cathrine Dufour:

Må nøjes med 4.pladsen

danseren asta björk smiler
Film og TV

Vild med dans-stjerne:

Mit travleste efterår

nogensinde 

blommer på træ
Livsstil

Haven i august:

Derfor mugner dine

blommer

person med bue pg pil
Krimi

Mand fængslet:

Truede politi med

bue og pil

tre danske pas
Nyheder

Lang ventetid

på nyt pas