Heine er chef for kvæstede håndværkere: "Aldrig oplevet noget lignende"
Politiet og Arbejdstilsynet har undersøgt ulykken i Hirtshals. Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix
- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, lyder det fra Heine Gjerløv, der er direktør i Kaas Byggeindustri, hvis medarbejdere mandag blev ramt af en alvorlig arbejdsulykke.

Mandag klokken 12.29 blev virksomheden Kaas Byggeindustri, der ligger på havnen i Hirtshals, ramt af en voldsom arbejdsulykke.

Et 200 tons tungt betondæk faldt ned over seks håndværkere, der arbejdede på stedet. To af dem er alvorligt kvæstet, dog uden for livsfare. De er begge blevet sendt til behandling på Aalborg Universitetshospital. De andre fire får behandling for mindre skader på Sygehus Vendsyssel i Hjørring.

Ifølge Heine Gjerløv, der er direktør i Kaas Byggeindustri, er alle tilskadekomne lokale og erfarne bygningsarbejdere, der var i gang med at opføre en ny laksefabrik. Det 200 tons tunge dæk faldt omkring 3,5 meter ned fra første etage til stueetagen, hvor de seks håndværkere røg med i faldet.

- Vi er glade for, at ingen er i livsfare, selv om ulykken er alvorlig nok i sig selv. Heldigvis var der ikke planlagt arbejde i underetagen, så de tilskadekomne er faldet med taget ned i stedet for at få taget i hovedet. Jeg har været i branchen i 25 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Heine Gjerløv til TV 2 Nord.

Politibiler, ambulancer og brandbiler ankom til stedet umiddelbart efter ulykken, som også Arbejdstilsynet har undersøgt.

Skaderne efter arbejdsulykken på havnen i Hirtshals. Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix