Guardiola om sin 100-pointrekord: Den vil stå længe

Manchester City vandt i sidste spillerunde, og klubben satte flere rekorder i sæsonen, der gav et mesterskab.
Joseph Guardiola kunne søndag fejre en helt suveræn sæson i Premier League med sine engelske mestre fra Manchester City.
Joseph Guardiola kunne søndag fejre en helt suveræn sæson i Premier League med sine engelske mestre fra Manchester City. Foto: David Klein/Reuters

Manchester Citys 1-0-sejr søndag over Southampton i sidste spillerunde i Premier League kronede en vild og suveræn sæson.

Mesterholdet nåede op på 100 point i ligaen, hvilket er rekord i Premier League, og City-manager Joseph Guardiola var naturligt stolt - og også overvældet.

- Det er utroligt. Jeg savner ord. 100 point.

- Når man får 100 point, så er det noget specielt for en klub. Jeg tror, det er en rekord, der vil forblive længe.

- Vi overgav os aldrig i denne sæson. Vi gav aldrig op og forsøgte lige til det sidste. Det var en fantastisk afslutning af Gabriel (Jesus, red.), siger Guardiola ifølge AFP.

Da City i midten af ugen slog Brighton, satte klubben rekord med 97 point, som bragte City forbi Chelseas pointhøst i sæsonen, der sluttede i 2005.

Manchester City har også leveret andre rekorder i denne sæson.

Deres 106 scorede mål er rekord i en sæson, deres 32 sejre er rekord, og deres 18 sejre i træk i løbet af sæsonen er rekord.

Gabet fra City og ned til Manchester United på andenpladsen er på 19 point, og det er dermed det engelske mesterskab med den største margin i Premier Leagues historie.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.