Friskmeldt fløjspiller forstærker håndboldkvinderne
Trine Østergaard (tv.) er kommet så sig meget over sin skulderskade, at hun er blevet indlemmet i VM-truppen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Trine Østergaard er kommet sig så meget over sine skulderproblemer, at hun træder ind i VM-truppen.

Fløjspilleren Trine Østergaard er med, når det danske kvindelandshold i håndbold møder Brasilien ved VM onsdag aften.

Østergaard har måttet se de første tre VM-kampe fra tilskuerpladserne, fordi hun kom galt afsted med sin venstre skulder i en testkamp før turneringen.

Efter intensiv behandling er skulderen nu så meget i fremgang, at landstræner Klavs Bruun Jørgensen har valgt at skrive hende ind i VM-truppen, der dermed tæller de 16 tilladte spillere.

- Trine har taget små skridt hver dag, og det glæder mig, at hun nu er nået så langt, at vi kan indlemme hende i truppen, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse.

Østergaard var oprindelig truppens eneste højrefløj, og hendes skade skabte problemer for landstræneren, som valgte at kalde Simone Böhme til Tyskland med kort varsel før turneringens start.

Bruun Jørgensen indledte dog VM med bagspilleren Louise Burgaard på den uvante position yderst til højre, men i de seneste to kampe har Böhme indtaget fløjpladsen fra start.

Nu kan hun altså se frem til yderligere konkurrence fra lynhurtige Østergaard, der spiller sin femte slutrunde på stribe.

Med 16 spillere er VM-truppen nu fyldt op, men landstræneren har lov til at lave to udskiftninger undervejs.

/ritzau/