Frankrigs præsident: Vi er ikke færdige med terror
Frankrig er ikke færdig med terrorisme, siger landets præsident, François Hollande, i sin nytårstale. Foto: Colourbox/Arkivfoto/free
Svaret på terror i Frankrig er luftangreb i Syrien, og de fortsætter så længe som nødvendigt, siger Hollande.

Frankrig er ikke "færdig med terrorisme", siger landets præsident, François Hollande, i sin nytårstale.

Truslen mod Frankrig er fortsat "på højeste niveau", siger præsidenten i sin tale til nationen seks uger efter attentaterne i Paris 13. november, som kostede 130 mennesker livet.

Franskmændene kan se tilbage på et år med to blodige attentater, som har rystet landet, men som samtidig har ført befolkningen sammen i optog med millioner af mennesker.

Året var kun syv dage gammelt, da satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris blev angrebet, og 11 personer blev dræbt. Få dage senere steg dødstallet til 16.

Hollandes primære opgave i 2016 bliver, erklærer han, at beskytte franskmændene.

- Det betyder angreb på det ondes rod - i Syrien og Irak. Det er derfor, vi har intensiveret vores luftangreb på Daesh, siger Hollande med henvisning til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS).

- Angrebene fører til tab, og jihadisterne er på retræte. Vi fortsætter så længe, det er nødvendigt, siger François Hollande.

Præsidenten siger i talen, at han er "stolt" over franskmændenes attitude efter attentaterne, da de ifølge præsidenten har udvist "solidaritet" og "holdt hovedet koldt".

- Frankrig har ikke givet efter trods denne tragedie, siger Hollande.

Han glæder sig over, at folket har ladet sig samle om de franske værdier, republikkens værdier, efter de blodige angreb.

De franske myndigheder har aflyst den årlige nytårsfejring i Paris, hvor 11.000 betjente er sendt på gaden. Det samme er i øvrigt sket i Belgiens hovedstad, Bruxelles.

100.000 betjente er på arbejde torsdag aften landet over.

/ritzau/AFP