Forfatter i kontakt med fængslet Peter Madsen: "Han er ved at tabe"

Forfatter Thomas Djursing mener, at mordsigtede Peter Madsen er grænsesøgende i mange aspekter af sit liv.
Thomas Djursing (tv) og Peter Madsen er i kontakt med hinanden.
Thomas Djursing (tv) og Peter Madsen er i kontakt med hinanden. Foto: Asger Ladefoged, Mads Claus Rasmussen og Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/arkiv

Forfatteren til bogen "Raket-Madsen", Thomas Djursing, er blevet den mordsigtede Peter Madsens "biographer".

Det fortæller Thomas Djursing til Ekstra Bladet. Han har modtaget et længere håndskrevet brev fra den isolationsfængslede 46-årige ubådsbygger og raketentusiast.

Peter Madsen har siden 12. august været sigtet for drabet på den 30-årige svenske journalist Kim Wall.

Thomas Djursing fortæller også, at han ikke kommer til at møde Peter Madsen før retssagen, men at Peter Madsen har fortalt ham, hvad der foregår i fængslet, og hvordan han lever. Det er dog oplysninger, Thomas Djursing ikke må fortælle offentligheden. Det bliver mellem ham og Peter Madsen.

Madsen og mørket

- Vi ved stadig ikke præcist, hvad der er sket, og det er meget vigtigt for mig at understrege, at Peter er uskyldig, indtil det modsatte er bevist i retten. Men det er klart, at sagens begivenheder, især parteringen, peger i retning af et større mørke i Peter, end jeg havde troet, siger Thomas Djursing blandt andet til Ekstra Bladet, og tilføjer, at han har et klart billede af Peter Madsen, som voldsomt grænsesøgende i mange aspekter i sit liv.

- Jeg får også et billede af Peter, som er begyndt at gå ned med sit projekt. Han er ved at tabe. Hans livsmission er ved at falde fra hinanden, siger Thomas Djursing med henvisning til, at Peter Madsen trak sig fra en storstilet raketopsendelse fra Bornholm dagen før, han sejlede ud med Kim Wall.

Peter Madsen havde tabt

Thomas Djursing siger desuden, at Peter Madsen var presset økonomisk, og mener han havde tabt kampen, da han med Kim Wall om bord sejlede ud med UC3 Nautilus.

Selvom Thomas Djursing med bogen "Raket-Madsen" og en aktuel digital serie om "Ubådsmysteriet" er og har været tæt på Peter Madsen, så er der for forfatteren kun begyndt at danne sig et billede af, hvad Peter var for en person i tiden op til ubådsturen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

30-årige Kim Wall mistede livet på ubåden UC3 Nautilus. Hendes lig er fundet parteret i Øresund.
Foto: Tom Wall/TT/Scanpix/arkiv

Tilløb til retssag

Peter Madsen lod sig endnu engang frivilligt varetægtsfængsle for godt to uger siden. Han erkender at have parteret liget af Kim Wall og smidt det i vandet.

Det er endnu uafklaret, om Peter Madsen i tilfælde af dom er egnet til at blive idømt en normal fængselsstraf.

Anklagemyndigheden har desuden reserveret tid i Københavns Byret til retssagen. Den vil efter planen begynde 8. marts med sidste planlagte retsmøde 25. april.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.