Folketingets hjemmeside ramt af endnu et cyberangreb
For tredje gang i december har Folketingets hjemmeside været udsat for et cyberangreb fra udlandet.

Folketingets hjemmeside har onsdag morgen været ramt af et cyberangreb fra udlandet, så ft.dk var umulig at komme ind på.

Det er tredje gang i december, at hjemmesiden er ramt af et cyberangreb.

Nu er hjemmesiden igen tilgængelig for de fleste danskere, oplyser Folketingets it-chef, Ole Søndergaard, til Ritzau.

Angrebet onsdag minder om de to, der var i midten af december, hvor et såkaldt Denial of Service-angreb fandt sted.

Et stort antal opkald mod hjemmesiden fra udenlandske servere forårsagede en voldsom overbelastning af Folketingets internetforbindelse

Folketingets internetleverandør, Telia, har nu lagt en spærring ind mod opkald fra internetudbydere, der ikke har en direkte kobling til Telia Danmarks netværk.

Sammen med Telia arbejder Folketingets administration på at finde løsninger, så cyberangrebene ikke gentager sig. Den proces har været i gang i nogle uger nu, men foreløbig er der ikke fundet en holdbar løsning, siger Ole Søndergaard.

- Vi har nogle sonderinger i forhold til, hvad man kan gøre. Det handler blandt andet om, hvor meget vi skal skrue op for styrken, så vi kan opsluge det, der kommer fra udlandet.

- Og skruer vi op, kan de mennesker, som angriber, så gøre det samme? Det er det, vi er i gang med at undersøge. Vi har gang i nogle taktiske overvejelser i forhold til, hvad der er rigtigt at gøre.

- Det er klart, at vi på ingen måde ønsker, at dette sker. Desværre ved vi ikke, hvem der står bag, og det er meget svært at spore dem, som er ansvarlige, siger it-chefen.

Folketingets hjemmeside er foruden onsdag morgen blevet angrebet 11. og 14. december.

/ritzau/