Fødevarestyrelsen har ikke længere grundlag for at fraråde forbrugerne at bruge friske, rå æg, når de forsøger sig med hjemmelavet is eller en æggeblomme til pariserbøffen.
Det sker på baggrund af en risikovurdering, som DTU Fødevareinstituttet har lavet for Fødevarestyrelsen.
Undersøgelsen viser, at risikoen for at blive syg af salmonella fra de danske æg, man køber i butikkerne, i dag er meget lille.
Vil man lave mad til børn, syge eller ældre bør man dog stadig bruge pasteuriserede æg for en sikkerheds skyld, skriver Fødevarestyrelsen.
Æg er et biologisk materiale, og man kan derfor aldrig give 100 procent garanti for, at der ikke er salmonella udenpå eller indeni ægget.
Siden 1. juli 2012 har Danmark haft særstatus i EU, hvor Danmark kan stille krav om, at udenlandske æg ikke må indeholde salmonella.
Ifølge Fødevarestyrelsen har Danmark Europas skrappeste salmonellakontrol.
/ritzau/