Fodboldfans amok: Ambulance med akut patient udsat for angreb og chikane
Det gik voldsomt for sig, da en gruppe fodboldfans blokerede vejen for en ambulance med en alvorligt syg patient med sig. Foto: Anders Debel Hansen / Ritzau Scanpix (arkivfoto)
- I valgte at slå og sparke en ambulance under udrykning, der transporterede en akut patient med blodprop i hjertet, skriver ambulanceføreren om hændelsen.

Der var tale om et imponerende syn, da tusindvis af Brøndby-fans i torsdags indtog hovedstaden med gule farver og højt humør, men én episode kaster nu en trist trygge over klubbens sejr over Silkeborg i pokalfinalen.

BT skriver, at flere fodboldtilhængere sparkede og blokerede vejen for en ambulance med en alvorligt syg patient.

Region Hovedstadens Akutberedskab bekræfter hændelsen, hvor en gruppe fans angiveligt valgte at tildele slag og spark til den motorcykelbetjent, der fungerede som eskorte for ambulancen.

Ambulanceføreren har på Facebook skrevet et opslag om forløbet, og han oplyste på det sociale medie, at der var en akut patient med en blodprop i hjertet i ambulancen, da en stor gruppe af Brøndby-fans valgte at blokere vejen.

- I valgte at slå og sparke en ambulance under udrykning, der transporterede en akut patient med blodprop i hjertet. Som I nok kan regne ud, er en blodprop i et hjerte noget værre møg og jeres ageren var med til at gøre vores patient endnu mere nervøs og bange, end hun var i forvejen, skrev ambulanceføreren i Facebook-opslaget.

BT har haft kontakt til ambulanceføreren, der ikke ønsker at medvirke i artiklen på grund af "intimiderende beskeder", som han har modtaget på Facebook i kølvandet på opslaget. Ambulanceføreren har også valgt at slette sin opdatering fra nettet.

Hos de nykårede pokalmestre lægger man afstand til balladen.

- Vi forventer selvfølgelig, at alle, der støtter op om Brøndby, opfører sig ordentligt. Vi håber, at den pågældende fik den nødvendige behandling og kommer sig, skriver Brøndby i en mail til BT.