Fodbold-ikon har kræft: "Jeg kan ikke vinde"
Foto: Jonas Vandall og Lars Møller/Ritzau Scanpix (arkiv)
René Henriksen har har fået konstateret en kræftform, som ikke kan kureres.

Den tidligere landsholdsanfører på fodboldlandsholdet, René Henriksen, har fået konstateret knoglemarvskræft (myelomatose).

Det skriver Ekstra Bladet.

Til avisen fortæller han, at det er en kræftform, der ikke kan kureres, men den kan holdes i ro:

- Det er en sygdom, jeg sagtens kan leve med i mange år. Men som sportsmand generer det mig, at jeg ikke kan vinde. At jeg ikke kan få sygdommen udryddet. Til gengæld kan jeg få den bragt ned på et minimum, så jeg i det mindste kan spille uafgjort, siger 48-årige René Henriksen.

Sygdommen blev opdaget først på året, da han pludselig blev meget forpustet, når han gik på trapper.

For halvanden måned siden fik han sin første kemobehandling og til august afsluttes en stamcelle-transplantation. Sygdommen er til den tid forhåbentlig bragt til hvile, siger René Henriksen.

- Jeg er parat til at kæmpe alt, hvad der kræves. Det er klart, at jeg var rystet, da jeg fik beskeden. Men nu er jeg fast besluttet på, at sygdommen ikke skal styre eller overtage mit liv.

Start og stop i AB

René Henriksen stoppede karrieren i 2006 og har siden været en del af oldboys-landsholdet. Han vil fortsætte med at træne drengehold i AB, hvor han begyndte og afsluttede sin karriere på topplan.

René Henriksen spillede fra 1999 til 2005 i den græske topklub Panathinaikos og fik 66 landskampe på det danske landshold.