Flygtende rohingyaer får 35 millioner fra Danmark

Regeringen er klar til at bruge 90 millioner kroner på mad og bistand til flygtninge i Myanmar og Afrika.
Tusindvis af rohingyaer er på sendt på flugt fra Myanmar i det sydøstlige Asien til nabolandet Bangladesh.
Tusindvis af rohingyaer er på sendt på flugt fra Myanmar i det sydøstlige Asien til nabolandet Bangladesh. Foto: Hannah Mckay/arkiv/Reuters

Næsten 650.000 rohingya-muslimer er sendt på flugt fra det nordvestlige Myanmar til nabolandet Bangladesh.

Samtidig er der 120.000 internt fordrevne i delstaten Rakhine i Myanmar.

Det er en af de hurtigst voksende humanitære kriser i mange år, og Danmark er nu klar med penge til at afhjælpe behovet for nødhjælp og fødevarer.

- Jeg besøgte selv flygtningelejren Cox's Bazar i Bangladesh i oktober og så, hvor kritisk flygtningesituationen er, siger minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs (V).

Danmark bidrager med 35 millioner kroner gennem FN's Fødevareprogram til flygtninge og fordrevne fra delstaten Rakhine i Myanmar.

Samtidig udmøntes 55 millioner kroner til tre "glemte" kriser i Afrika.

- Det er desværre ikke alle kriser, der får tilstrækkelig opmærksomhed fra det internationale samfund.

- Det gælder blandt andet situationen for flygtninge og fordrevne i og omkring Den Centralafrikanske Republik, hvor halvdelen af landets befolkning anslås at være afhængig af humanitær nødhjælp, siger Ulla Tørnæs.

Over 1,1 millioner mennesker er sendt på flugt i den Centralafrikanske Republik.

Pengene hertil - 20 millioner - kanaliseres via FN's humanitære landefond og vil blandt andet gå til at afhjælpe den udbredte fejlernæring blandt børn.

- Derudover bidrager vi til flygtninge og fordrevne i Sudan og i Tanzania, som lige nu huser mere end 500.000 flygtninge fra Burundi og Congo, siger Ulla Tørnæs.

Sudan har gennem mange år været ramt af flere alvorlige konflikter på samme tid i Darfur-regionen og i de østlige dele af landet.

Konflikterne har medført omfattende fordrivelser og mangel på fødevarer. Det skønnes, at flere end 4,8 millioner mennesker har brug for humanitær assistance.

Tanzania huser mere end 500.000 flygtninge. Halvdelen af dem kommer fra Burundi, som de er flygtet fra grundet udbredt uro og overgreb.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.