Flere anholdt ved AfD-partikongres i Tyskland

Alternative für Deutschlands kongres blev flere timer forsinket på grund af voldelige protester.
Tysk politi bruger vandkanoner mod demonstranter, der forsøger at blokere adgangen til det konferencecenter i Hannover, hvor AfD lørdag holder partikongres.
Tysk politi bruger vandkanoner mod demonstranter, der forsøger at blokere adgangen til det konferencecenter i Hannover, hvor AfD lørdag holder partikongres. Foto: Fabian Bimmer/Reuters

Flere politifolk og mindst én demonstrant er kommet til skade under en demonstration lørdag mod det indvandringskritiske parti Alternative für Deutschland (AfD) i Hannover.

Mindst ti demonstranter er anholdt i forbindelse med protesten mod partiet, der holder kongres i byen.

Ved kongressens start lørdag morgen brugte en stor politistyrke vandkanoner mod de demonstranter, der havde placeret sig i gaderne rundt om konferencecenteret.

Tv-billeder viser flere demonstranter, der bliver båret væk fra stedet af politiet.

En betjent kom til skade med sin hånd, da en demonstrant kastede en flaske mod ham. Det oplyser en talskvinde for politiet i den nordtyske by.

En af demonstranterne har brækket et ben og er blevet kørt på hospitalet.

AfD-politikeren Kay Gottschalk siger, at han er blevet såret af en demonstrant.

Partikongressen begyndte med flere timers forsinkelse på grund af urolighederne.

Intern splittelse mellem radikale nationalister og mere moderate kræfter i partiet ventes at fylde en del på kongressen.

Partiet er ifølge flere iagttagere rykket mere til højre, efter Frauke Petry overraskende hoppede af som partileder kort efter valget i september.

Partiet har hidtil haft to ledere. Efter Frauke Petrys afgang er en af de to formandsposter ledig og skal genbesættes.

Den anden formand, Jörg Meuthen, som har allieret sig med partiets højrefløj, siger, at han genopstiller til posten som formand.

AfD fik en markant fremgang ved valget i slutningen af september. AfD fik støtte fra knap 13 procent af vælgerne og fik dermed for første gang plads i Forbundsdagen.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.