Fireårig blev bortført fra institution - nu er der rejst tiltale

Retten i Aarhus skal snart afgøre, om en 33-årig bortførte et barn fra en institution og krænkede hende. (Foto: Foto: Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau/arkiv/Free)

Sag fra Børnehuset Snogebæksvej i Aarhus V. kommer nu for retten. 33-årig er blevet tiltalt.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale i en sag om frihedsberøvelse og seksuelt overgreb mod et barn på fire år fra en børneinstitution i Aarhus V.

Forbrydelsen fandt sted i juni og vakte stor opmærksomhed. Pigen var blevet løftet over hegnet ved en børnehave på Snogebæksvej, og i et hus i nærheden blev hun krænket ved forskellige seksuelle overgreb.

Barnets forsvinden skete i forbindelse med et vagtskifte blandt de ansatte.

Kort efter kunne politiet anholde en mistænkt mand i sagen. Han blev varetægtsfængslet af en dommer, og nu har anklagemyndigheden altså besluttet at sende sagen til retten, oplyser Østjyllands Politi onsdag.

Den tiltalte mand, der er 33 år, har fra begyndelsen nægtet sig skyldig.

Siden varetægtsfængslingen har han været anbragt på en psykiatrisk afdeling i stedet for i en celle i et arresthus.

Endnu har Retten i Aarhus ikke fastlagt datoer for den kommende straffesag, oplyser senioranklager Birgitte Ernst i en pressemeddelelse.

- Der er samlet en lang række tekniske beviser og vidneudsagn, siden manden blev sigtet, udtaler hun.

I sommer erkendte Østjyllands Politi, at man ikke var fulgt op på en henvendelse om en næsten lignende forbrydelse fra maj 2016.

- Det fik vi ikke fulgt op på. Det burde vi have gjort. Det er simpelthen en fejlvurdering fra vores side, sagde politiinspektør Klaus Arboe i juni.

/ritzau/