Fire er dræbt i angreb på nødhjælpslastbiler i Nigeria

Bevæbnet gruppe angreb lørdag en gruppe lastbiler med nødhjælp fra FN i uroplaget del af Nigeria.

Fire personer er dræbt i et angreb på en gruppe nødhjælpslastbiler lørdag i Nigeria.

Det oplyser en talskvinde for FN's Fødevareprogram (WFP) søndag. Den humanitære organisation bekæmper sult globalt.

Angrebet fandt sted i staten Borno i den nordøstlige del af Nigeria, hvor den islamistiske bevægelse Boko Haram i næsten ni år har stået bag adskillige væbnede angreb.

De mange års uroligheder og kampe mellem militæret og Boko Haram har haft katastrofale følger for befolkningen i regionen.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

FN betegner det som en af verdens værste humanitære kriser, hvor over otte millioner mennesker har behov for assistance for at overleve.

Lastbilerne, som var hyret af FN-organisationen til at udbringe nødhjælp, var eskorteret af det nigerianske militær, oplyser talskvinden.

Angrebet blev udført af en gruppe bevæbnede personer 35 kilometer fra byen Ngala i delstaten Borno.

- WFP samarbejder med myndighederne om at finde ud af, hvor lastbilerne befinder sig, oplyser talspersonen i en mail.

En chauffør er blandt de dræbte. Der er ingen yderligere oplysninger om ofrene for angrebet. En talsmand for militæret i Nigeria afviser at udtale sig om sagen.

I 2016 indstillede FN midlertidigt leverancerne af nødhjælp til den voldsplagede nordøstlige del af Nigeria, efter at to nødhjælpsarbejdere blev såret i et lignende angreb.

De seneste to år har både regeringen og militæret i Nigeria hævdet, at oprørsgruppen var så godt som besejret.

Men så sent som i forrige uge godkendte Nigerias regering en bevilling svarende til over seks milliarder danske kroner, som skal styrke militærets indsats for at nedkæmpe Boko Haram.

Tidligere i december blev den militære leder af indsatsen mod Boko Haram desuden udskiftet efter bare et halvt år på posten.

Kilder i militæret oplyste til Reuters, at udskiftningen skyldtes en række angreb fra Boko Haram, som havde stillet militæret i et dårligt lys.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.