Fifa-kandidat: Vis os omstridt VM-rapport før valget
Prins Ali vil have Michael Garcia-rapport frem med det samme. Foto: Nicolai Lorenzen/NICOLAI LORENZEN
Jordans prins Ali Bin Al Hussein mener, at Fifa skal lægge Michael Garcias VM-rapport frem før Fifa-valget.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) bør hurtigst muligt offentliggøre en omstridt rapport, der vedrører tildelingen af VM i 2018 og 2022.

Sådan lyder opfordringen fra Jordans prins Ali Bin Al Hussein, der stiller op til præsidentvalget i Fifa den 26. februar.

Den tidligere FBI-efterforsker Michael Garcia afleverede sidste år en rapport, der blev sat i værk på grund af mistanke om bestikkelse og korruption i forbindelse med valget af Rusland og Qatar som VM-værter.

Fifa oplyste på baggrund af Garcias rapport, at der ikke var fundet beviser for snyd, og at der derfor ikke var nogen grund til at afholde en ny afstemning.

Michael Garcia kunne ikke genkende den udlægning og valgte efterfølgende at trække sig fra sit arbejde i Fifa. Amerikaneren hævdede, at rapporten afdækkede alvorlige problemer.

Fifa har siden holdt fast i, at rapporten ikke skal offentliggøres, da alle de interviewede personer i rapporten er lovet anonymitet.

Prins Ali Bin Al Hussein mener, at præsidentkandidaterne til det kommende valg i Fifa bør vide, hvad der er foregået. Han mener også, at offentligheden har krav på at vide, hvad der er foregået.

Det oplyste prins Ali Bin Al Hussein søndag på en konference i Dubai, hvor også en anden præsidentkandidat Gianni Infantino deltog.

Fifa er i øjeblikket i krise, da flere højtstående officials er blevet arresteret på grund af mistanke om korruption og bestikkelse.

Fifas siddende præsident, Sepp Blatter, og præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, blev i sidste uge udelukket for alle fodboldrelaterede aktiviteter i otte år på grund af en mistænkelig pengeoverførsel.

/ritzau/