FCN sælger kroatisk stopper til cypriotisk klub

Efter et års lejeaftale har FC Nordsjælland solgt forsvarsspilleren Ivan Runje til en cypriotisk fodboldklub.
Brøndbys Elbasan Rashani (tv) kæmper med Omonia Niocias Ivan Runje tidligere på året.
Brøndbys Elbasan Rashani (tv) kæmper med Omonia Niocias Ivan Runje tidligere på året. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

FC Nordsjællands forsvarsspiller Ivan Runje har tilbragt det seneste år på en lejeaftale hos Omonia Nicosia, som lige nu er placeret på sjettepladsen i den bedste cypriotiske fodboldrække.

Det ophold bliver nu gjort permanent, da FCN onsdag har solgt forsvarsspilleren til de cypriotiske bronzevindere. Det skriver Farum-klubben på sin hjemmeside.

Ivan Runje kom til FC Nordsjælland i starten af 2012 og har været igennem en god udvikling, siden han spillede i den næstbedste kroatiske række.

Det blev til 87 kampe og to mål for FCN, hvor Ivan Runje blandt andet spillede alle klubbens Champions League-kampe i 2012 sammen med Jores Okore i midterforsvaret.

- FC Nordsjælland takker Ivan Runje for hans indsats og ønsker kroaten held og lykke i fremtiden, skriver klubben på sin hjemmeside.

Da Ivan Runje blev hentet til Farum for næsten fire år siden, var det som arvtager for Andreas Bjelland, men kroaten kæmpede til slut hårdt for sin plads på holdet.

Pascal Gregor og Andreas Maxsø, der begge er uddannet i FCN's ungdomsafdeling, har været mest brugt på pladserne i midterforsvaret siden Ivan Runjes afgang.

FCN-truppen starter op til træning igen 11. januar. Her må FCN ud over Ivan Runje undvære den islandske målmand Alex Runarsson, som skal tilbringe otte-ti uger på sidelinjen efter at have vrikket om på anklen.

- De efterfølgende parakliniske røntgenbilleder har desværre vist et mindre brud på ydersiden af anklen, som holder målmanden ude af spillet, oplyser FCN.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.