FAKTA: Peter Bang og Svend Olufsen grundlagde B&O i 1925
Peter Bang og Svend Olufsen startede med at producere højttalere og mikrofoner. Siden kom radioer, grammofoner, TV-apparater, telefoner, stereoanlæg og lydudstyr til. Her er det en radio fra en privat samling. Foto: Henning Bagger/arkiv/Scanpix
Bang & Olufsen blev grundlagt i 1925 i Struer af to unge ingeniører - Peter Bang og Svend Olufsen.

Historien om Bang & Olufsen begynder med to unge ingeniører i Struer i 1925. Siden er det gået op og ned for virksomheden, der producerer lyd- og fjernsynssystemer, og i dag har butikker mange steder i verden.

Torsdag har virksomheden fremlagt regnskab for 2017/2018, der gav overskud på 81 millioner efter et underskud på 117 millioner i sidste regnskabsår.

Læs mere her:

* Bang & Olufsen blev grundlagt i 1925 i Struer af to unge ingeniører, Peter Bang og Svend Olufsen.

* De første produkter var højttalere og mikrofoner. Siden er radioer, grammofoner, TV-apparater, telefoner, stereoanlæg og lydudstyr til biler kommet til.

* Den første store succes kom i 1929, da de to ingeniører fik skabt en radio, der kunne modtage strøm direkte fra stikkontakten i stedet for at være drevet af batterier.

* Bang & Olufsen lagde fra begyndelsen vægt på designet, og gennem årene har nogle af selskabets produkter fået ikonstatus. Nogle har været udstillet på kunstmuseet MoMa i New York.

* Op gennem 1960'erne satte selskabet fart på eksporten, og i 1970'erne fik Bang & Olufsen for alvor slået sig fast som leverandør til et købestærkt segment.

* Men selskabet har samtidig haft svært ved at tjene penge og har i perioder haft store underskud på bundlinjen - også de senere år.

* De senere år har Bang & Olufsen solgt dele af forretningen fra for igen at koncentrere sig om den klassiske forretning med lyd- og fjernsynssystemer til forbrugerne gennem de to mærker Bang & Olufsen og B&O Play.

Kilder: Bang & Olufsen, Aarhus Universitet, Ritzau.

/ritzau/