FAKTA: Lang fodboldkonflikt får svensk efterspil
Sveriges fodboldkvinder anker dommen, der sikrer Sverige en 3-0-sejr over Danmark som følge af en udeblivelse.

Forhandlingerne om en ny landsholdsaftale for kvindelandsholdet og U21-herrerne blev indledt i efteråret 2016 og sluttede først i november 2017.

Undervejs udeblev Danmark fra en VM-kvalifikationskamp i Sverige og blev efterfølgende taberdømt 0-3. Den dom har Sveriges Fodboldforbund (SvFF) anket tirsdag, da man ønsker en hårdere dom til danskerne.

Her er forløbet i konflikten:

* 6. september 2017: Landsholdsaftalen mellem DBU og Spillerforeningen for kvindelandsholdet og U21-landsholdet udløber. Parterne har forhandlet i mange måneder, men er ikke nået frem til en ny aftale.

* 11. september: Kvindelandsholdet udebliver fra en træningssamling. Dagen efter vælger DBU at aflyse EM-revanchen mod Hollands fodboldkvinder som følge af konflikten.

* 18. september: Parterne bliver enige om en delaftale, der gælder kvindelandsholdets VM-kvalifikationskamp mod Ungarn. Spillerne haster til Ungarn og vinder 6-1 dagen efter.

* 16. oktober: Spillerne møder ikke ind i landsholdslejren forud for VM-kvalifikationskampen mod Sverige, fordi det stadig ikke er lykkedes at lande en aftale.

* 18. oktober: Efter at spillerne heller ikke mødte frem til anden træningsdag, beslutter DBU at melde afbud til kampen mod svenskerne.

* 20. oktober: Spillerforeningen og DBU når frem til en delaftale gældende for årets sidste VM-kvalifikationskamp mod Kroatien. Fire dage senere vinder Danmark kampen med 4-0.

* 24. oktober: Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) åbner en disciplinærsag mod Danmark for at udeblive fra kampen mod Sverige.

* 16. november: Sagen bliver taget op i Uefas disciplinærudvalg, der idømmer Danmark et skrivebordsnederlag på 0-3 og tildeler DBU en bøde.

* 25. november: DBU og Spillerforeningen bliver enige om en aftale gældende for de næste fire år.

* 12. december: Sveriges Fodboldforbund anker dommen, der sikrer Sverige en 3-0-sejr og en bøde til DBU. Svenskerne ønsker en hårdere straf til danskerne.

/ritzau/