FAKTA: Hurtigtvoksende it-selskab vil sælge aktier på børsen
André Rogaczewski, topchef og partner i Netcompany, ser frem til en kommende børsnotering. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Danske Netcompany vil noteres på fondsbørsen i København. Selskabet står bag store offentlige projekter.

Netcompany er ved at blive en af sværvægterne blandt danske it-virksomheder og er vokset markant i omsætning de senere år.

Tirsdag har selskabet offentliggjort planer om at blive børsnoteret.

Læs om selskabet her:

* Selskabet er grundlagt i 1999 og sælger it-løsninger og rådgivning.

* Netcompany har kunder både i det offentlige og i det private erhvervsliv.

* Netcompany blev stiftet af André Rogaczewski, Carsten Gomard og Christian Brylle. Siden kom Claus Jørgensen ind som partner og blev medejer i stedet for Christian Brylle.

* Selskabets partnere solgte i 2006 Netcompany til kapitalfonden Axcel, men købte virksomheden tilbage i 2011. På det tidspunkt havde Netcompany 236 ansatte.

* I december 2015 købte FSN Capital over halvdelen af Netcompany for 1,1 milliarder kroner. De tre partnere ejer stadig resten.

* Selskabet har blandt andet stået bag den offentlige netportal borger.dk, Maersk Lines kundeportal og skal udvikle afløseren til Skats skandaleramte inddrivelsessystem EFI.

* Netcompany er vokset markant i de senere år. I 2017 steg omsætningen med en halv milliarder kroner til 1416 millioner kroner. Overskuddet blev næsten femdoblet til 142 millioner kroner.

* De kommende år ventes væksten at aftage, så den vil være omkring 20-25 procent.

* Netcompany har i dag omkring 1400 ansatte i Danmark, Norge og Storbritannien, mens omkring 300 ansatte har base i Vietnam.

Kilder: Ritzau, Netcompany, Computerworld, finans.dk.

/ritzau/