FAKTA: Danskernes appetit på økologi vokser og vokser
Af de økologiske varer, vi i Danmark køber fra udlandet, udgør frugt og grøntsager den største gruppe. Foto: Ida Marie Odgaard/arkiv/Scanpix
Danske forbrugeres indkøb af økologi stiger år efter år. Det samme gør økoproducenternes salg til udlandet.

Både import og eksport af økologiske varer i Danmark stiger og fortsætter dermed tendensen fra de senere år. Det viser ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Se her, hvordan det gik med import og eksport af økologiske varer i 2016:

* Der blev samlet indkøbt økologiske varer for 3,2 milliarder kroner fra udlandet i 2016. Det er en stigning på 34 procent.

* Vi henter især økologiske produkter hjem fra Tyskland, Holland og Italien. Generelt er det primært fra EU-landene, vi køber økologiske produkter. Men en mindre del kommer for eksempel hele vejen fra Asien til de danske indkøbskurve.

* Af de økologiske varer, vi køber fra udlandet, udgør frugt og grøntsager den største gruppe.

* Ellers er det især korn og kornvarer og såkaldte foderstoffer, der importeres, fulgt af sukkerprodukter.

* Samtidig solgte de danske producenter for 2,4 milliarder kroner økologi til udlandet. Det er en stigning på 23 procent.

* Af de varer, som danske økologiske producenter sender til udlandet, er mejeriprodukter og æg klart den største gruppe.

* Herefter kommer frugt og grøntsager samt varegruppen andre næringsmidler, der blandt andet inkluderer tørmælk og andre kolonialvarer. På fjerdepladsen kommer kød og kødvarer.

* De største aftagere af danske økologiske varer er Tyskland, Sverige, Kina og Frankrig.

* Selv om både import og eksport af økologi stiger, så er det stadig små tal i det store billede.

* Økologiske varer udgjorde 2,1 procent af den samlede eksport af føde- og drikkevarer samt foder i 2016. Tilsvarende udgjorde importen 4,1 procent.

Kilder: Danmarks Statistik

/ritzau/