Færre indbrud i danske boliger skyldes bedre sikring
Danmark nærmer sig et rekordlavt antal indbrud, hvis den nuværende tendens fortsætter året ud, viser nye tal.

Årets første ni måneder har budt på 12 procent færre indbrud sammenlignet med samme periode sidste år.

Det svarer til 19.541 indbrud i de danske hjem eller 72 indbrud om dagen, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik, som Spar Nord har analyseret.

Fortsætter tendensen året ud, kan Danmark for første gang i ti år nå under 30.000 indbrud i løbet af et år.

Et generelt faldende kriminalitetsniveau er ifølge Det Kriminalpræventive Råd en del af forklaringen bag det lavere antal af indbrud. Samtidig er danskerne ved hjælp af initiativet Nabohjælp blevet bedre til at holde øje med deres boligområde.

- Det er noget, som vi ved, at indbrudstyvene ikke bryder sig om. Ud over, at der også er mindre kriminalitet generelt, så har der været rigtig meget fokus på at gøre alt for at sikre sin bolig, forklarer Jon Lund Elbek, der er analytiker ved Det Kriminalpræventive Råd.

At der er en stigende interesse for at sikre sin bolig med avancerede låse, døre, vinduer og alarmsystemer, er en tendens, som interesseorganisationen Sikkerhedsbranchen har lagt mærke til.

Ifølge direktøren for Sikkerhedsbranchen, Kasper Skov, har flere danskere end nogensinde før henvendt sig. Sikkerhedsbranchen anslår, at der hvert år bliver sat 35.000 nye systemer op i modsætning til 20.000 for få år tilbage.

På trods af den positive udvikling med færre indbrud, halter Danmark fortsat efter lande som Norge, Sverige og Tyskland. Af den grund er der rum for forbedring, mener Jon Lund Elbek fra Det Kriminalpræventive Råd.

En bedre opklaringsprocent skal blandt andet være løsningen, lyder det fra Lars Mortensen, der er vicepolitiinspektør hos Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter.

- I den forbindelse er det vigtigt at sige, at hvis man får kendskab til noget mistænksomt eller for eksempel får tilbudt nogle hælervarer, så opfordrer vi til at kontakte politiet, lyder opråbet fra vicepolitiinspektøren.

/ritzau/