Elever i protest over chok-fyringer: Barrikaderede sig i klasseværelset
Dette er et arkivfoto, og eleverne på billedet har ikke noget med den konkrete sag at gøre. Billedet stammer fra oktober, hvor gymnasieelever demonstrerede mod nedskæringer. Foto: Nils Meilvang/Scanpix
På Albertslund Gymnasium og HF har eleverne barrikaderet sig i deres klasselokaler. De er sure over nedskæringer og fyringer.

Elever på Albertslund Gymnasium og HF blokerede onsdag for undervisningen.

Borde og stole blev brugt til at barrikadere klasselokalerne.

Det sker i protest mod nedskæringer og fyringer, skriver TV2 Lorry.

Tidligere var Albertslund Gymnasium og HF en del af CPH West. I starten af 2017 blev man slået sammen med Københavns Tekniske Skole og hedder i dag NEXT.

Rikke Maÿland Hansen er elev på gymnasiet og er både en del af elevrådet og elevbestyrelsen. Hun er en af dem, der har været med til at starte strejken.

- Vi strejker fordi NEXT har valgt at lave en masse besparelser, så vi blandt andet mister vores vicerektor. Vi mistede også en masse lærere inden sommerferien og har i stedet fået nye, siger Rikke Maÿland Hansen til TV2 Lorry.

Tirsdag fik eleverne at vide, at vicerektoren på skolen efter jul ikke skulle være der længere. En beslutning eleverne var meget kede af.

De hang plakater op på skolen med påskriften: 'I siger stop for vores lærere. Vi siger stop til undervisning og klager.'

Godt eleverne reagerer

Avisen.dk har onsdag eftermiddag talt med rektor på NEXT - Albertslund Gymnasium og HF, Trine Nellemann. Hun mener, at det er helt i orden, at eleverne reagerer på besparelserne. 

Hun fortæller, at dagen er forløbet fredeligt, og at rektoren regner med, at der bliver undervist igen i morgen. 

- Jeg kan godt forstå, at de reagerer på nedskæringer og effektiviseringsgrad, når det rammer undervisningen. Men det er en del af virkeligheden på alle uddannelsesinstitutioner, siger Trine Nellemann til Avisen.dk.

Elevrådsformanden har fortalt hende, at man vil mødes torsdag morgen, for at sikre rammer for undervisningen. Skolens 3G'ere deltog ifølge rektoren ikke i strejken - de havde nemlig travlt med undervisning frem mod eksamener.

Rikke Maÿland Hansen oplyste dog tidligere på dagen til TV2 Lorry, at man arbejder på at forsætte barrikaden og arrangere en demonstration.