Elever går amok på lærere: Flere udsættes for vold

Folkeskolelærere udsættes i større omfang end tidligere for vold af elever, viser nye tal. (Foto: Foto: Steffen Ortmann/Scanpix/arkiv)

Folkeskolelærere udsættes i større omfang end tidligere for vold af elever, viser nye tal.

Et stigende antal lærere i folkeskolen indberetter vold på arbejdspladsen, skriver Berlingske.

I 2016 svarede 19,3 af de adspurgte lærere, at de havde været udsat for vold på arbejdspladsen inden for det seneste år. I 2012 var det 13 pct.

Tallene stammer fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, og undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil nu nedsætte en arbejdsgruppe, der får til opgave at udarbejde en handlingsplan, der skal forebygge vold og hjælpe skolerne med at håndtere de stadigt hyppigere konflikter, skriver Berlingske.

"Jeg ser et enormt behov for, at lærerne får genskabt en moderne myndighedsrolle," siger undervisningsminister Merete Riisager til avisen.

Heidi Reichertz er en af de lærere, som har oplevet vold. Hun blev slået, truet og stukket med blyanter af en dreng i sin 1. klasse, hvilket førte til en sygemelding med stress og depression. Heidi Reichertz synes ikke, at hun fik tilstrækkelig støtte fra ledelsen på skolen.

"Lederen sagde, at de gerne ville hjælpe, men at de også havde andet at lave," siger hun til Berlingske.