Ekspert: Det her bør du ikke lave nytårsforsæt om

IN.dk’s nye økonomiske klummeskribent Lone Eriksen, fortæller hvorfor vores økonomiske nytårsforsætter er urealistiske.
Det er en rigtig dårlig idé at lave nytårsfortsæt om at bruge færre penge. Læs her hvorfor.
Det er en rigtig dårlig idé at lave nytårsfortsæt om at bruge færre penge. Læs her hvorfor. Foto: Scanpix/Modelfoto

Vi tager afsked med det gamle år, siger farvel til impulskøb, overtræk på kontoen og manglende indsigt i økonomien og siger goddag til det nye år og håber, at det indeholder fornuftigt pengeforbrug, økonomisk overblik og penge på kontoen den 28. i måneden.

Frisureguide: Sådan får du lækkert og fyldigt hår på ingen tid

Tit holder de økonomiske nytårsforsætter kun en eller to måneder, og så er vi tilbage til de gode gamle vaner igen. Hvorfor er det så svært at overholde de nytårsforsætter?

Læs her, hvad økonomisk coach og mentor Lone Eriksen siger, er de tre største fejltagelser, vi begår, når vi laver (urealistiske) pengerelaterede nytårsforsætter.

1. Beslutningen om det økonomiske nytårsforsæt bliver ofte taget i en tilstand, hvor du er påvirket - måske af alkohol, men i langt de fleste tilfælde er du påvirket af en stemning, hvor alt kan lade sig gøre - også urealistiske nytårsfortsætter.

Det er et dårligt tidspunkt at tage beslutning om at ændre vaner.

Læs hvordan du får vilde vipper til nytår på IN.dk

2. Ofte er nytårsforsættet ikke dit eget ønske eller din egen drøm, men noget, du har adopteret fra andre eller fra omgivelserne.

F.eks. aftaler du, hvis du skal spare penge i det nye år, med din ven, at nu er det slut med at købe kaffe hver morgen på vej til arbejde.

Hvad nu, hvis den kaffe er din største nydelse i løbet af dagen? Så holder det nytårsforsæt ikke længe.

3. Du mangler en konkret plan for, hvad du skal gøre at ændre vaner er en voldsom proces, og det er ikke nok at sige, at du vil noget andet.

Mangler du inspiration til nytårsmaden? Her får du Mette Blomsterbergs opskrift på ristede kammuslinger

Du skal have en helt konkret plan, der fortæller dig, hvad du skal gøre for at overholde dit nytårsforsæt. Det skal være din plan – for du ved, hvad der er vigtigt for dig - andres planer virker aldrig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.