Efter årevis med overskud: Byggefirma går konkurs

HM Byg Tømrer- og Snedkerforretning i Stepping ved Christiansfeld er gået konkurs. (Foto: Foto: Google Maps)

65 fastansatte og med en større gruppe vikarer er sendt hjem fra deres arbejdsplads ved Christiansfeld i Sønderjylland.

De ansatte hos HM Byg Tømrer- og Snedkerforretning ved Christiansfeld blev i fredags sendt hjem med den kedelige besked om, at deres arbejdsplads var ved at gå ned med flaget.

Det sønderjyske byggefirma er blevet taget under konkursbehandling. Firmaet, der havde omkring 65 fastansatte og en større gruppe vikarer - i alt omkring 100 mand - var blandt andet i gang med at bygge det kommende Gigthospital i Sønderborg.

Kurator Steen Jørgensen, der er advokat i Trolle Advokatfirma, forklarer til JydskeVestkysten, at byggefirmaet har tabt penge på fire-fem større projekter.

- De har haft nogle entrepriser, som ikke er faldet ud, som de forventede. De er blandt andet blevet ramt af nogle sager med mangelkrav fra køber, som har gjort, at deres likviditet er strammet til. Det har været deres største udfordring, som jeg ser det lige nu, siger han til avisen.

HM Byg Tømrer- og Snedkerforretning blev startet af Henrik Madsen i 1998, og et kig i det seneste regnskab viser et underskud på 1,3 millioner kroner før skat. Firmaet har ellers haft overskud siden 2008.

Nu er det op til kurator at undersøge, om der er nogen, der har lyst og penge til at købe byggefirmaet.