Dunk kan fælde fynsk brandstifter: Kender du den?
Fyns Politi vil gerne høre fra borgere, hvis nogen har set eller hørt noget i forbindelse med de mange brande, der de seneste måneder har hærget i Odense. Holger Madsen, Avisen.dk.
I forbindelse med en brand ved Dyrup Kirke i Odense har efterforskerne fundet en dunk, der lugter af benzin.

Fundet af en rød dunk, der lugtede af benzin, har ikke givet politiet det ønskede gennembrud i jagten på den eller de personer, der står bag en efterhånden lang stribe brande i Odense.

Politiet fandt dunken i forbindelse med en brand ved Dyrup Kirke natten til lørdag. På dunkens side er der med rød tusch skrevet "solfanger". Politiet tror, at den kan være brugt af gerningsmanden eller gerningsmændene.

- Der blev brugt brandbar væske til at antænde ilden, og dunken lugter af benzin. Derfor vil vi meget gerne høre fra alle, der kan have et kendskab til dunken, siger Henrik Justesen.

Politiets udmelding om dunken har resulteret i 8-10 henvendelser, og en var rettet mod en enkeltperson.

- Men ingen af dem har ført til anholdelser, siger Henrik Justesen, der leder efterforskningen af de mange påsatte brande i Odense.

- Bare fordi man ser en person, der går over en vej, går man jo ikke ud og anholder vedkommende, tilføjer han.

Politiet koncentrerer efterforskningen om cirka ti påsatte brande.

- Vi kan havde en formodning om, at der måske er flere hold af brandstiftere, fordi der er flere forskellige fremgangsmåder. Men vi arbejder med alle brande under et og må se, hvad det giver.

Restauranter og foreningslokaler, hvor der ikke har befundet sig personer, har især været ramt af de påsatte brande.

- Det kan indikere, at gerningsmanden ikke ønsker at brænde nogen af. Eller at vedkommende har set sig sur på nogle af de her fritidsklubber. Der kan være mange hypoteser, siger Henrik Justesen til Ritzau.

Den seneste brand fandt sted natten til tirsdag på Sdr. Boulevard, hvor restaurationen Bondestuen brændte.

For blot en uge siden blev der sat ild til et klubhus på Solbakken i det sydlige Odense. Klubhuset, der tilhører Dalum-Hjallese Gymnastikforening, brændte ikke helt ned, men ilden forårsagede omfattende skader.

I oktober gik det ud over en Let-køb-forretning på Ranunkelvænget i Dyrup. Tidligere har de påsatte brande hærget Restaurant Carlslund, Odense Roklub, Dalum Skytteforening, en spejderhytte i Fruens Bøge samt OB's klubhus.

Efter branden på Ranunkelvænget meldte politiet ud, at der i forbindelse med flere af brandene var observeret en knallert.

/ritzau/
via Listen To News