Dumoulin i tvivl om Touren: Vil genvinde Giro d'Italia
Tom Dumoulin vil genvinde Giro d'Italia i 2018. Først derefter bliver det besluttet, om han skal køre Tour de France. Foto: Luk Benies/AFP
En Tour-rute med kun 31 kilometers enkeltstart falder ikke i Tom Dumoulins smag. Han stiler efter Giroen.

Det bliver formentlig heller ikke i 2018, at den hollandske etapeløbsrytter Tom Dumoulin gør et målrettet attentat på Tour de France-tronen.

En talsmand for Dumoulins arbejdsgiver, Sunweb, bekræfter over for avisen De Telegraaf, at enkeltstartsspecialisten i næste sæson først og fremmest går efter en ny sejr i Giro d'Italia, som han vandt i 2017.

- Tom kører for klassementet i Giroen. Efter løbet vil vi analysere hans præstationer, og først derefter beslutter vi, om han også skal køre Tour de France, lyder det fra talsmanden.

Dumoulin blev den første hollandske vinder af Giro d'Italia, da han 28. maj lod sig hylde øverst på podiet over Nairo Quintana (Movistar) og Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida).

Mange har anset ham for det bedste bud på en rytter, der kan skubbe Chris Froome (Sky) ned af Tour de France-piedestalen, men det kommer tilsyneladende ikke til at ske endnu.

Beslutningen om at nedprioritere Touren er ifølge De Telegraaf hjulpet på vej af en Tour de France-rute, der i 2018 blot byder på 31 enkeltstartskilometer.

Giro d'Italia begynder i Jerusalem 4. maj og slutter 27. maj i Rom.

/ritzau/